“Lavice” obećavaju lavovsku borbu - Volim Podgoricu

“Lavice” obećavaju lavovsku borbu

Odbrana trofeja može da počne – crnogorske rukometašice od ponedjeljka i duela sa Srbijom startuju na Evropskom šampionatu koji se održava u Hrvatskoj i Mađarskoj. Od ’’lavica’’ se i na ovom takmičenju očekuju vrhunski rezultati, a s obzirom na to da brane titulu osvojenu u Srbiji, zadatak će biti još teži.

– Ono što je najbitnije je da smo prisutni na svakom velikom takmičenju. Ono što obećavamo je velika borba, jedan sjajan odnos, požrtvovanost i dosljednost. Od titule prije dvije godine prošlo je dosta, sada krećemo od nule, od duela sa Srbijom. Sada su oni favoriti jer su vicešampioni svijeta, što se kod nas brzo zaboravlja. Mi dobro poznajemo sve rivale, poštujemo sve što je uradila selekcija Srbije, ili jedna velesila Francuska. Ne bih sada išao dalje od Osijeka, fokusirani smo na ove tri reprezentacije, kazao je selektor Dragan Adžić na današnjoj pres konferenciji, i prokomentarisao prvog rivala, selekciju Srbije.

– Srbija je do tog finala igrala kvalitetno i sa velikim karakterom koji ih je doveo do titule vicešampiona svijeta. To što su oni sada gubili u prijateljskim mečevima, gubimo i mi. Oni u tim mečevima nijesu bili kompletni. Znam kakav odnos imaju i koliku želju imaju igrači Srbije da pobijede Crnu Goru u bilo kojem sportu, a pogotovo u rukometu. Biće jako motivisane i kvalitetne. Biće to sigurno jedan od najjačih mečeva u prvoj fazi šampionata. Još uvijek ne treniramo svi kompletni, ali se polakao oporavljamo.

Katarina Bulatović i Jovanka Radičević ne obećavaju medalje, ali obećavaju veliku borbu, što i krasi crnogorske lavice.

– Naša želja nikada nije bila upitna kada je reprezentacija u pitanju. Ne želim da obećavam medalje, niti bilo kakav plasman, jedino što mogu da obećam je da će se sve đevojke, koje budu na šampionatu, boriti do posljednjeg minuta i da će dati sve od sebe. Ja se nadam da će to na kraju biti dovoljno za nešto što na kraju svi želimo, kazala je Bulatović, istog mišljenja je i Radičević.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com