Procjenjivači: Cijena od 50 eura po kvadratu na Kraljičinoj plaži domaćinska - Volim Podgoricu

Procjenjivači: Cijena od 50 eura po kvadratu na Kraljičinoj plaži domaćinska

Cijena od 50 eura po metru kvadratnom na Kraljičinoj plaži je racionalna i domaćinska, kazali su iz Udruženja procjenjivača.

Dolazak partnera poput Rojal grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, investicija od 200 miliona u luksuzni hotelski kompleks, kako kažu danas je najtraženiji kapital. Upravo je cijena od 50 eura po kvadratu jedan od razloga sporenja u pregovorima Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije u potpisivanju aneksa koalicionog ugovora.

Vrijednost zemljišta na Kraljičinoj plaži procjenjivalo je šest međunarodnih i domaćih procjeniteljskih kuća, a cijena se kretala od 20,63 do čak 90 eura po metru kvadratnom. Iz Udruženja procjenjivača kažu da razlika ne bi trebala da bude veća od 30 odsto, te da se u obzir uzimaju svi parametri koji utiču na vrijednost zemljišta.

“Ovaj prostor prvo nije višestrukturno povezan sa putem. Drugo dolazak jednog renomiranog partnera koji bi tu izgradio objekat koji bi bio po našim zahtjevima uposliće jedan veliki broj naših ljudi. Zatim radi se o investiciji koja je reda veličine 200 do 300 miliona, a danas moramo da budemo svjesni da je kapital nešto što je veoma traženo”, kazao je za Prvu TV procjenitelj Rade Šćekić.

Kompanija Rojal grupa iz UAE ponudila je cijenu od 50 eura po kvadratu, odnosno preko 21 milion za 42 hektara.

“Mislimo da je cijena od 50 eura po kvadratu cijena koja je, kako sam rekao, domaćinska. Možda to nije tržišna cijena gdje bi onaj koji bi to kupio bio slobodan da izgradi ono što on hoće. Kada je partner uslovljen, mislimo kroz sve one uslove koje je Vlada dala za to, mislimo da je više nego razumna cijena”, istakao je Šćekić.

Ugovor o poslu za koji se procjenjuje da bi učinak crnogorske ekonomije mogao da podigne za četiri odsto ukoliko prođe skupštinsku proceduru u drugoj polovini decembra biće potpisan na 90 godina koliko će trajati zakup.

Rojal grupa jedna je od glavnih osnovnih investicionih kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata koja posluje na Srednjem istoku, Aziji, Sjedinjenim Državama i Južnoj Americi.

Pobjeda)

3 komentara

  1. Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me crazy so any help is very much appreciated.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com