Sprema se apokalipsa, na zapadu Amerike je “jezivo tiho” - Volim Podgoricu

Sprema se apokalipsa, na zapadu Amerike je “jezivo tiho”

Istraživači i seizmolozi veruju da je ovo zatišje u stvari samo priprema za jedan ogroman zemljotres koji se sprema i koji će pogoditi ovu američku saveznu državu

Naučnici koji se bave ispitivanjem i “osluškivanjem” pojasa Kaskadija u Kaliforniji, reonu iz koga obično započnu svi zemljotresi, ozbiljno su zabrinuti, obzirom da je ovaj pojas, kako navode, neobično tih.

Tačnije, istraživači i seizmolozi veruju da je ovo zatišje u stvari samo priprema za jedan ogroman zemljotres koji se sprema i koji će pogoditi ovu američku saveznu državu. Dva istraživača koja su radila i proučavala ovaj pojas ispod okeana, došli su do potpuno istih zaključaka. Očitavanja seizmografa su u najmanju ruku zbunjujuća, kako kažu naučnici.

Stvar je u tome da, ako se ova oblast potpuno “zaključa“, to znači da će sva ta energija morati u jednom trenutku da se oslobodi, a to može da znači samo zemljotres epskih razmera. Poslednji put kad se ovako nešto desilo bilo je pre gotovo 3 veka.

Veoma sam zabrinut ovim očitavanjima. Imperativ je da se stanovnici pripreme za veliki zemljotres – rekao je jedan od vodećih istraživača i seizmologa.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com