Strateški plan prioritet! - Volim Podgoricu

Strateški plan prioritet!

“Od 174 projekta koji su predviđeni Strateškim planom razvoja Podgorice od 2012. do 2017. godine, realizovano je samo 47 projekata u različitim fazama i uglavnom su samo započeti”, kazao je odbornik Demokrtaskog fronta u Glavnom gradu Zoran Lakušić.

On je na konferenciji DF-a ocijenio da Izvještaj o sprovođenju pomenutog strateškog plana u 2013. godini, o kojem će se raspravljati i na sjutrašnjoj skupštini, pokazuje da postoje ozbiljni problemi u njegovom sprovođenju.

Lakušić je kao primjere izdvojio, između ostalog, porast nezaposlenosti u Glavnom gradu, kolektor za prečišćavanje otpadnih voda i postrojenje za preradu auto-guma.

“Stopa nezaposlenosti se povećala u 2013. godini i iznosila je 11,12 odsto, dok je u 2012. godini iznosila 9,64. Podsjetiću vas da je 2008. godine ova vlast obećala da u 2011. godini neće biti nezaposlenih Podgoričana”, kazao je Lakušić.

Smatra da je ovaj Strateški plan služio kao predizborni program vladajuće partije, koji su u izbornim programima od 2000. do 2010. godine obećavali mnoge investicije koje još uvijek nijesu realizovane.

Lakušić je kazao da bi gradonačelnik Slavoljub Stijepović trebao da prestane izigravati “haus majstora” po Podgorici i da odgovori javnosti zbog čega se ne realizuje Strateški plan.

Predsjednik podgoričkog odbora DF-a Goran Radonjić ocijenio je da je zbog nemoći institucija da odgovre problemu zamućene vode, veliki broj građana Glavnog grada desetak dana kupovao vodu za piće.

“Jedan dio Podgorice je imao vodu, što pokazuje da postoji greška u sistemu, jer kiša nije padala samo sa jedne strane Morače”, kazao je Radonjić.

On je, takođe, istakao da je stanje u gradskom prevozu “katastrofalno”, jer se građani voze starim autobisima i čekaju ih na neuslovnim autobuskim stajalištima, dok za neke djelove grada i ne postoji autobuska linija.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com