Zvezda kažnjena zbog ubistva svog navijača uTurskoj! - Volim Podgoricu

Zvezda kažnjena zbog ubistva svog navijača uTurskoj!

Inicidenti uoči utakmice Galatasaraja i Crvene zvezde u Istanbulu, u kojima je ubijen 25-godišnji navijač Marko Ivković, dobili su košarkašku presudu u vidu kazne koju je izrekla Evroliga. Naš klub sankcionisan je jednim mečom bez publike i novčanim iznosom od 50.000 evra, dok će turski tim odigrati tri utakmice pred praznim tribinama i u kasu u Barseloni uplatiti 100.000 evra.

Čekajući zvaničnu potvrdu Evrolige, pretpostavlja se da će odrađivanje kazne početi od prvog narednog domaćinstva, odnosno, za Zvezdu od duela sa Laboral kućom u poslednjem kolu prve faze, 19. decembra. Inače, klub sa Malog Kalemegdana u utorak je saopštio da će taj susret biti odigran u „Pioniru“ umjesto, kako je ranije planirano, u “Kombank areni“.

Odluka je motivisana činjenicom da meč sa španskim timom pada na dan Svetog Nikole, najrasprostranjenije slave u Srbiji, te se shodno tome očekuje manja posjeta. Imajući u vidu kaznu Evrolige, izgledno je da posjete neće ni biti. Rukovodstvo crveno-bijelih saopštilo je da je učinilo sve da promijeni datum utakmice sa španskim timom, ali da to nije dozvoljeno zbog unaprijed dogovorenih termina TV prenosa.

Predsjednik Zvezde Nebojša Čović, poslije tragedije u Istanbulu, izjavio da klub ne snosi nikakvu odgovornost. Ostaje da se vidi da li će uložiti žalbu na kaznu Evrolige koja, s obzirom na to da je Galatasaraj bio organizator meča, ne dijeli pravedno odgovornost za incidente u turskoj prestonici.

(Novosti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com