Kako suziti proširene pore na licu? - Volim Podgoricu

Kako suziti proširene pore na licu?

Proširene pore na licu su najveća noćna mora svake djevojke i nešto što nas konstantno nervira. Umjesto fine, zaglađene kože, u većini slučajeva viđamo kožu koja nam se ni malo ne dopada. Da ne pominjemo i to koliko su proširene pore idealno mjesto za sve moguće nečistoće.

Naša koža preko pora diše i one joj omogućavaju da bude lijepa i baršunasta. Problem nastaje onog trenutka kada se zbog količine nakupljene nečistoće pore prošire. Možda nam to u većini slučajeva djeluje kao nebuloza, jer verujemo da je većina nas sigurna da na pravilan način čisti i njeguje svoju kožu.

KAKO NASTAJU PORE
Proširene pore su nešto što je u većini slučajeva genetski nasleđeno. Najčešće se javljaju kod osoba koje imaju masnu kožu, ali nije tako u sto posto slučajeva. Osim toga proširene pore nastaju usljed nepravilnog njegovanja lica, kao i kod preteranog izlaganja UV zaracima. Uzroci su takođe i pušenje, nepravilna ishrana i smanjen unos vode.

PRAVILNA NEGA KOŽE
Verovatno je većina vas čula za pravilo da prilikom umivanja, topla voda omogućava da se pore otvore. To je tačno, ali stvar na koju treba obratiti pažnju je da nakon što obavite svoj ritual čišćenja lica, obavezno ga isperete što hladnijom vodom ili istrljate ledom. Ledena voda će ih suziti, bolje od bilo kog proizvoda namijenjenog za to. Potrudite se da vaše lice takođe čistite dva puta dnevno: ujutru i uveče. Ovo su koraci koje nikako ne bi trebale da preskačete. Takođe je bitno da u krevet nikada ne odete sa šminkom. Znam da smo nekada toliko umorni da vidimo samo krevet, ali bolje je ostati pet minuta duže budan, nego se ujutru probuditi sa bubuljicama.

PILING
Piling napravljen od prirodnih sastojka poput šećera, soli, ulja ili samlevenih ovsenih pahuljica, pravi je raj za kožu. Ovako pripremljen piling utrljajte u kožu i vidjećete koliko će nakon ispiranja pore biti manje vidljive. Ukoliko nemate vremena da napravite svoj piling, poslužite se onim iz radnje. Ali oprezno sa pilingom! Dva puta nedeljno je savim dovoljno.

PRIRODNA MASKE
Maska koja dosta pomaže jeste maska od bijele gline. Bijelu glinu možete nabaviti u većini drogerija, ako malo bolje pogledate. Pola pomorandže pomješajte sa kašikom bijele gline i jednom kašicicom meda. Nanesite na lice i ostavite da djeluje petnaest minuta. Isperite hladnom vodom.

TRETMANI
Ako je vaš problem sa proširenim porama nešto što nikako ne možete da držite pod kontrolom, pokušajte da se okrenete i kozmetičkim tretmanima. Tretman koji je poznat je mikrodermoabrazija, koja funkcioniše na principu mehaničkog pilinga. Ovom metodom se uklanja sloj mrtvih ćelija kože.

ISHRANA
Ishrana treba da bude raznovrsna, ali postoje namirnice kojih neko vrijeme treba da se klonite. To su naravno nezdrava hrana, slatkiši i mliječni proizvodi. Ishrana treba da bude bogata vitaminima i omega tri masnim kiselinama.

(MODNI VRISAK)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com