Obavezno skinuti šminku prije spavanja - Volim Podgoricu

Obavezno skinuti šminku prije spavanja

Vjerovatno se svakom od nas bar jednom desilo da uveče ode u krevet, a da šminku nije uklonio. Naravno nekada smo preumorni za bilo šta, a skidanje šminke je nešto što nam je u tom trenutku čak i ne pada na pamet. Sigurni smo da se naša koža neće drastično promjeniti ako jednom preskočimo ovaj ritual, ali ako se to desi više puta, onda nastaje problem.

Mnoge devoje korak skidanja šminke uveče jednostavno preskaču. Ujutru samo očiste ono što se razmazalo, poprave malo ostatke i sigurne su da je to potpuno u redu. Mišljenja su da je šminka nešto što nikako neće naškoditi koži. Međutim neblagovremeno uklanjanje šminke sa lice može prouzrokovati brojne probleme.

Prajmeri za lice koji u sebi sadrže ulje, takođe su jedni od glavnih uzročnika problematične kože, prvenstveno jer sprečavaju kožu da diše.

Puder je još jedan krivac za sve one bubuljice i akne koje nastaju. Kada prespavate sa puderom više puta, automatski sprečavate stvaranje kolagena i pojavu bora.

Maskara često dovodi do iritacije oka, kao i do lomljenja trepavica, pa ukoliko uveče zaspite sa maskarom, a ujutru uočite parčiće trepavica na jastuku znaćete od čega je. Osim iritacije, može doći i do pojave okoloočnih cisti, kao i natečenosti oka.

Ostatak karmina na usnama je odličan prenosilac bakterija do ostatka lica i često izaziva pojavu akni i upalnih  procesa i više nego sam puder.

Na tržištu se može naći dosta dobrih proizvoda, koji uklanjaju šminku, a pritom nam ne uzimaju mnogo vremena. Micelarne vode i maramice su samo neki od proizvoda koji su od velike pomoći, kako biste uklonili taj “otrov” sa kože. Sva ta dekorativna kozmetika nam je odličan saveznik u svakodnevnoj rutini i nešto što nam pomaže da istaknemo svoju ljepotu, ali ukoliko ne obratimo pažnju da je svakodnevno uklanjamo sa lica, uveliko možemo naškoditi koži koja sve pamti. Zato ukoliko želite da zadržite prirodan i zdrav izgled kože, potrudite se da uveče ne odete u krevet sa šminkom.

(MODNI VRISAK)

1 komentar

  1. Im creating articles upon cancers, which can be some tips i was initially undertaking study for when My partner and i observed your blog post submit. There are usually countless health problems available that people are generally being affected by, I had no idea! This can be strong details, many thanks.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com