Mario Vargas Ljosa u junu u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Mario Vargas Ljosa u junu u Crnoj Gori

Izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice polovinom juna 2015. godine organizuje veliki međunarodni simpozijum o Ljosinom djelu.

Nobelovac Mario Vargas Ljosa biće gost izdavačke kuće Nova knjiga polovinom juna 2015. godine u nekoliko gradova u Crnoj Gori, a posjetiće i region.

Izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice polovinom juna 2015. godine organizuje veliki međunarodni simpozijum o Ljosinom djelu na kome će biti prisutni najbolji poznavaoci Ljosinog djela iz regiona i nekih evropskih država. Na simpozijumu koji Nova knjiga priprema već dvije godine o Ljosi i njegovom stvaralaštvu govoriće vrsni književni kritičari i teoretičari književnosti, univerzitetski profesori, pisci i prevodioci. Simpozijum će trajati tri dana i biće organizovan u nekom od crnogorskih gradova. Ovo je prvi naučni skup ove vrste o Ljosinom djelu u ovom dijelu Evrope.

Izdavačka kuća Nova knjiga, koja je i izdavač Marija Vargasa Ljose, povodom ovog velikog događaja objaviće i knjigu radova izloženih na simpozijumu.

Nova knjiga je do sada objavila više Ljosinih romana, među kojima su i najnoviji roman Diskretni heroj, kao i pretposlednja dva piščeva romana Keltov san i Avanture nevalale djevojčice. Do juna 2015. godine Nova knjiga će objaviti još četiri romana Marija Vargasa Ljose.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com