SDP spreman za izbore - Volim Podgoricu

SDP spreman za izbore

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Igor Lukšić rekao je u utorak da, ukoliko u vezi određenih investicionih pitanja u Crnoj Gori nije moguće postići koalicioni dogovor između DPS-a i SDP-a, treba ići na vanredne parlamentarne izbore.

„Ukoliko nema saglasnosti oko krupnih i važnih politika u vladi, onda treba preispitati njenu dalju funkcionalnost. Da li je Kraljičina plaža, ili neke druge plaže, da li su to te krupne politike oko kojih treba da se lome koplja i koalicije – nijesam siguran, ali smo i na tu varijantu spremni“, kazao je Banović.

On je dodao da, ako u DPS-u smatraju da je to „najvažnije pitanje za Crnu Goru, zbog kojeg treba ući u nove političke projekte i procese, onda to treba i uraditi“.

Banović je naglasio da se svaka kriza vlade moe rješavati izborima, ili prekompozicijom u parlamentu.

 „Dakle, ostavimo mogućnost i za taj način rješavanja eventualnog problema i nesaglasnosti“, kazao je Banović novinarima u parlamentu.

 U SDP-u su, kako je naveo, trenutno bliži tome da se u ovoj godini rješavaju prioritetni problemi u državi.

„Ima mnogo ekonomskih, socijalnih i političkih problema. Ne mislimo da bi kampanja od četiri ili pet mjeseci doprinijela njihovom rješavanju, kao ni rješavanju pitanja koja imamo na putu prema Evropskoj uniji i NATO-u. Ali, ako kolege misle drugačije, mi smo spremni na svaki izazov“, kazao je Banović.

(RTCG)

1 komentar

  1. I totally agree , I absolutely hate the “Hey there, I subscribed to your RSS Feed” type of comments on my blog. HOWEVER I do get a kick out of comment spam that has absolutely no benefit for the guy spamming , broken links , no anchor text ,ect. I guess I should be upset a little more about it , but akismet is so great about catching things any more.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com