Davidović: Selimo fabriku, ako prođe zakon o vinu - Volim Podgoricu

Davidović: Selimo fabriku, ako prođe zakon o vinu

Ukoliko zakon o vinu bude usvojen u predloženom obliku, neminovno će doći do gašenja fabrike Neksan, izjavio je vlasnik te fabrike Miodrag Daka Davidović na jučerašnjoj javnoj raspravi o nacrtu zakona o vinu.

Nacrt zakona članom 42, koji se odnosi na obavezne podatke za označavanje vina, ne omogućava proizvođačima koji proizvode vino od uvezenog grožđa da označe proizvod, za razliku od važećeg zakona po kojem je proizvođač dužan da na etiketi istakne porijeklo grožđa. “Neksan”, najveći proizvođač vina u Crnoj Gori nakon kompanije “13 jul Plantaže”, proizvodi stono vino od grožđa vranac koje se uvozi iz Makedonije, što je naznačeno na etiketi.

Samostalni savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede Marija Krstić kazala je na javnoj raspravi da EU ne predviđa proizvodnju vina od uvezenog grožđa, iako ni Crna Gora ni Makedonija nijesu članice evropske zajednice.

– Grožđe iz Makedonije se izvozi i u Njemačku, Austriju, Sloveniju, Bugarsku i mnoge druge države EU. Ukoliko je cilj da se ugasi i ovo malo preduzeća što je ostalo, to je onda najlakši način, rekao je Davidović dnevnom listu Dan.

On je najavio da će pravni tim Neksana uputiti resornom ministarstvu, koje je predlagač zakona, predloge i sugestije na nacrt.

– Nadamo se da zakon neće proći jer to je bukvalno pucanje sebi u nogu. Vjerujemo da nikome nije stalo da zatvara fabrike koje rade normalno. Ne možemo da vjerujemo da je nekome u interesu da otpušta radnike bez racionalnog razloga. Ako je jedini cilj da ta fabrika ne radi, onda neka ne radi. U protivnom nam ne preostaje ništa drugo nego da preselimo fabriku u drugu državu gdje će moći da radi, kazao je Davidović, dodajući da ovakve zakone nije uvela nijedna država.  

1 komentar

  1. whoah this weblog is magnificent i like reading your articles. Stay up the great work! You recognize, lots of people are searching round for this info, you could help them greatly.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com