Saslušanje bez Radunovića - Volim Podgoricu

Saslušanje bez Radunovića

Odbor za zdravstvo počeo je kontrolno saslušanje čelnika Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje (IJZ) i bjelopoljske bolnice, povodom slučaja infekcija beba u tom gradu, a sjednici ne prisustvuje bivši ministar Miodrag Radunović.

On je u dopisu koji je uputio Odboru naveo da nije dužan da se odazove pozivu na saslušanje i da je stav o događajima iskazao kroz ostavku.

Inicijativu za kontrolno saslušanje podnijeli su poslanici Pozitivne Crne Gore i Demokratske partije socijalista.

U Klinički centar Crne Gore (KCCG) od 3. do 13. novembra primljeno je petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno preminulo.

Roditelji tih beba podnijeli su dvije krivične prijave protiv NN lica iz te zdravstvene ustanove. Jedna je podnijeta protiv NN lica, koji su, kako se navodi, počinili teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi, a druga protiv NN lica, zbog osnovane sumnje za udruživanje, zataškavanje i neprijavljivanje infekcije.

Radunović i direktor bjelopoljske bolnice, Tomislav Jeremić, poslije tog slučaja, podnijeli su ostavke.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kazao je ranije da je beba iz Bijelog Polja preminula u KCCG zbog infekcije uzrokovane bakterijom koju je dobila u bjelopoljskoj bolnici.

“Utvrđeno je da je smrt bebe nastala usljed ugušenja zbog krvarenja na plućima koje je uzrokovano infekcijom. Radi se o jednoj bakteriji koja je izolovana brisom”, rekao je on.

Stanković je potvrdio da su nalazi Instituta za javno zdravlje pokazali prisustvo bakterija u bolnici u Bijelom Polju.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com