Za miran san – jogurt na dan - Volim Podgoricu

Za miran san – jogurt na dan

Vjeruje se da dobrobit dolazi iz bakterija koje se nalaze u jogurtu, a koje pomažu metabolizmu te zamijenjuju bakterije u želucu koje bi inače otpuštale toksine koje podstiču debljanje.

Najnovije istraživanje je dokazalo da je svega 28 grama jogurta dnevno dovoljno da za petinu smanjite šansu da obolite od dijabetesa. 

Naučnici sa Harvarda pregledali su otkrića tri istraživanja o ishrani i zdravlju kojima se podvrglo više od 200.000 osoba tokom 30-ak godina. 

Niko od ispitanika na početku nije bolovao od dijabetesa, a na kraju je od te bolesti oboljelo čak 15.156 osoba. Analizom prehrambenih navika ispitanika otkriveno je da je jogurt odbijao bolest. 

Ekipa naučnika je pregledala podatke dobijene drugim istraživanjima, kojima su uključili gotovo pola miliona ljudi. Ovaj put dokazano je da svega 28 grama jogurta dnevno smanjuje rizik od razvoja dijabetesa tipa 2 za čak 18 posto. 

Naučnici su napomenuli da samo jogurt sa dodatim šećerom nema ova svojstva. Inače vjeruje se da dobrobit dolazi iz bakterija koje se nalaze u jogurtu, a koje pomažu metabolizmu te zamijenjuju bakterije u želucu koje bi inače otpuštale toksine koje podstiču debljanje.

iol.co.za

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com