Bojanа već “mjerkaju” italijanski skauti, a ima samo osam godina! - Volim Podgoricu

Bojanа već “mjerkaju” italijanski skauti, a ima samo osam godina!

Dječak iz Podgorice Bojan Prelević skrenuo je pažnju sportske javnosti u Crnoj Gori. O njemu se piše kao o velikom talentu i da je već “u tefteru” italijanskih skauta. 

Već smo pisali o Partizanovim fudbalskim kampovima u Crnoj Gori i kako su crnogorski fudbaleri oduvijek pisali značajan dio istorije beogradskog kluba.

 Početkom naredne godine, od 10. do 17. januara, crno-bijeli će organizovati novi kamp u Baru, a jedan od učesnika ponovo će biti i osmogodišnji Bojan Prelević iz Podgorice, o kojem su članak objavile i podgoričke “Vijesti”.

Ovaj mališan je od septembra 2013. godine do danas postigao je više od 170 golova. U avgustu prošle godine je bio u kampu Rome, a početkom ove je u Igalu posjetio i kamp Partizana.

Tada je u duelima protiv Igala i Risa efektnim golovima skrenuo pažnju na sebe i dobio poziv da se već u martu, kako sam kaže, za korak približi snu – desetak dana je trenirao na stadionu Partizana sa klincima crno-bijelih rođenim 2005. godine.

Bojan je bio i u Teleoptiku u junu, potom sa Partizanom na Zlatiboru… Prelević je član fudbalskog kluba Kalćo, a počeo je da se bavi ovim sportom sa četiri i po godine kod Željka Mrđenovića i Mirka Šćepanovića, koji su mu i danas treneri.

Prema mišljenju stručnjaka, riječ je o najboljem igraču svog godišta u Crnoj Gori, a među najboljima u regionu. Inače, odlikuju ga jak i precizan udarac (ističe se postizanjem veoma efektnih golova), dribling, asistencija, kontrola lopte i pregled igre, izuzetna brzina, prenos lopte, osjećaj za gol i prostor…

 Već u prvoj utakmici u ligi, u septembru prošle godine, Prelević je protiv Olimpa postigao četiri gola i to je bio uvod u sjajnu golgetersku seriju. Prošle sezone je na 40 utakmica u svim takmičenjima za starije godište (2005.) dao 103 gola, a imao je i veliki broj asistencija koje su ga odmah izbacile u prvi plan.

Bojan od septembra igra za dva godišta. Za generaciju 2006. je u šest kola Đetić lige postigao 26 golova (u posljednjem kolu za vikend čak sedam protiv Selekta), a za godinu starije 11 pogodaka na pet mečeva.

“Vijesti” navode da je na utakmici proteklog vikenda postigao evrogol, sa pola terena, za pobjedu nad Arenom.

Pogledajte zašto je Bojan čudo od djeteta!

(Mondo)

2 komentara

  1. That’s a good perspective, yet isn’t make any kind of sence in any way talking about of which mather. Just about any technique thank you in addition to pondered try to share a person’s article directly into delicius nonetheless it appears to be problems together with your blogs is it possible to please recheck it. thanks once again.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com