Crnogorskoj selekciji 11 medalja - Volim Podgoricu

Crnogorskoj selekciji 11 medalja

Crnogorski karatisti završili su u Sofiji 15. Balkansko prvenstvo za kadete i junore i 4. Kup za mlađe seniore sa 11 medalja – dvije zlatne, tri srebrne i šest bronzanih odličja.

Prvi je do zlata došao mlađi senior Omladinca i naše selekcije Vladimir Jović, koji je pobijedio u kategoriji do 67 kilograma. Potom je uspjeh ponovila i njegova klupska i reprezentativna drugarica Jelena Maksimović, koja je opravdala ulogu favoritkinje u kategoriji do 61 kilogram. Maksimović je i na Svjetskom seniorskom prvenstvu uspjela da slavi dvije pobjede.

Srebrne medalje osvojili su junior Nenad Dulović (-55 kg), te ženska ekipa mlađih seniorki u borbama (Maksimović, Maja Kastratović, Anica Mijatović i Sretena Đurić), kao i muški kata tim mlađih seniora.
Bronzana odličja osvojili su, kadetkinja  Jovana Marić  u katama, junior Mario Hodžić u borbama do 61 kilogram i mlađa seniorka Maja Kastratović (- 55), te kate timovi muškaraca i žena u konkurenciji kadeti-juniori, ali i ženski kata tim mlađih seniorki.

U konkurenciji deset zemalja zauzeli smo sedmo mjesto sa tri medalje više od domaćina, ali je Bugarska imala tri zlatne medalje.  Pobijedila je Turska sa 15 zlatnih medalja.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com