Osam kineskih bogataša ima manje od 40 godina - Volim Podgoricu

Osam kineskih bogataša ima manje od 40 godina

Na listi od preko 400 kineskih bogataša, koji su prema Forbes-u u oktobru ove godine raspolagali sa 680 milijardi dolara, njih osam ima manje od 40 godina.

 Njih osmoro raspolažu bogatstvom od 17,68 milijardi dolara, prenose agencije.

 Najbogatiji među njima je 40-godišnji Liu Qiangdong sa 7,1 milijardi dolara. Vlasnik je firme za elektronsku trgovinu JD.com i nalazi se na desetom mjestu najbogatijih Kineza.

 Vlasnik firme Country garden, Yang Huiyan (31) nalazi se na 19. mjestu sa bogatstvom od 4,9 milijardi dolara. 

 Bogatstvo je stekla nasljeđem od oca, bavi se neketninama.

 Leo Chen (31) tek je na 164. mjestu kineskih bogataša. Vlasnik je firme za onlajn prodaju kozmetike i bogatstvo mu je procijenjeno na 1,3 milijarde. Firma Jumei International Holding listirana je na Njujorškoj berzi.

 Jiang Ning (40) zamjenik je predsjednika i jedan od sedam saradnika Beijing Xinwei Telecom Technologie koji se nalaze na Forbes-ovoj listi najbogatijih Kineza. Jiangovo bogatstvo se procjenjuje na 1,2 milijardu dolara. Jiang je 170. među najbogatijim Kinezima.

 Posljednji mladi milijarder među kineskim bogatašima je 34-godišnji Zhang Bangxin sa ravno jednom milijardom i na 211. mjestu. Njegova firma TAL Education group listirana je na Njujorškoj berzi i profitirala je veoma od povećanih kineskih ulaganja u obrazovanje.

 Sad slijede trojica mladih Kineza koji nijesu milijarderi, nego samo milioneri. 

 Lin Qi (33) na 334. mjestu je sa bogatstvom od 770 miliona USD. Šef je firme Youzu Interactive za onlajn i mobilne igrice. 

 Na 382. mjestu je 40-godišnji Qian Yixiang sa bogatstvom od 710 miliona dolara. Firma Boer Power proizvodi električne distributivne sisteme.

 I na začelju liste bogatih Kineza sa 40 ili manje od 40 godina je 38-godišnji Lv Li sa 700 .

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com