5 dragocjenih trenutaka koje morate pokloniti sebi za predstojeće praznike - Volim Podgoricu

5 dragocjenih trenutaka koje morate pokloniti sebi za predstojeće praznike

Što smo bliže praznicima, sve nas više hvata euforija zbog brojnih proslava koje nas očekuju. Osim zadovoljstva, to nam donosi naravno i izvjesnu količinu stresa.

Ne smijemo zaboraviti na svoje zdravlje i bez obzira koliko vam je dnevni planer obveza pretrpan, moramo pronaći malo vremena samo za sebe.

Zato poklonite sebi ovih 5 trenutaka čiste sreće, uživanja i opuštanja!

Samoća

Koliko god da ste zauzeti svakog dana, ukradite bar malo vremena samo za sebe. Makar na sat vremena isključite telefon, pronađite mjesto gde vas niko neće uznemiravati. Neka to bude park, šetnja po šumi, soba u koju ćete se zaključati, nije važno. Vidjećete kako će vam prijati tišina i pozitivna energija.

Spontanost

Ne žurite po svaku cijenu da što brže završite sve što vam je na popisu – zastanite, poslušajte muziku uličnog svirača, divite se ulici koja blešti pod novogodišnjim ukrasima … Zapamtite, život je ono što nam se događa dok planiramo nešto drugo!

Mudrost

Odvojite vrijeme za dobru knjigu. Uronite u mudrost ili lijepu priču koja se odvija negdje daleko, u nekom drugom svijetu… Osim što ćete doživjeti lijepe emocije i provesti kvalitetno vrijeme, odmorićete i oči, iscrpljene od silne izloženosti svjetlu telefona i računara.

Glad

Možda vam i ne zvuči kao neki poklon, ali zapravo ćete se iznenaditi koliko vam jedno preskakanje obroka može goditi naročito tokom praznika. Kada osjećate glad nekoliko sati, znaćete cijeniti hranu koja vas okružuje i podsjetiti se da nemaju svi tu sreću da za praznike počaste sebe bogatom trpezom.

Zvijezde na noćnom nebu

Pružite sebi pravi mistični i duhovni trenutak! Pronađite mjesto s kojeg imate lijep pogled na zvjezdano nebo, lezite i posmatrajte ih. Podsjetiće vas na fascinantnost svemira i života i koliko smo zapravo mali na ovoj velikoj, divnoj planeti.

Neka vam ovaj decembar bude mjesec za pamćenje!

(Sensa)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com