Komunalci iz Bara htjeli do para - Volim Podgoricu

Komunalci iz Bara htjeli do para

Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Bar, u nastavku akcije „Lov“ procesuirali tri službenika Komunalne policije Opštine Bar, zbog osnovane sumnje da su počinila koruptivna krivična djela kojima je budžetu i drugim nadležnim organima nanijeta šteta od ukupno 18.515 eura.

Naime, službenici Jedinice za suzbijanje privrednog kriminaliteta i CB Bar su juče Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv: M.T. (58) iz Bara, komunalnog policajca – inspektora u Komunalnoj policiji, E.Š. (54) iz Bara, pomoćnika načelnika u Komunalnoj policije i S.M. (43) iz Bara, komunalnog policajca – inspektora u Komunalnoj policiji zbog sumnje da su  zloupotrijebili službeni položaj.

Sumnja se da su osumnjičena lica krivična djela počinila tokom ljetnje turističke sezone 2013. godine i to na način što su, vršeći komunalni nadzor, protivpravno iskoristili službeni položaj i ovlašćenja tako što nisu vršili svoje službene dužnosti nakon započetih komunalnih nadzora, čime su subjektima nadzora pribavili imovinsku korist.

M.T. je, u tom smislu, vršio komunalni nadzor nad osam fizičkih lica – subjekata nadzora. E.Š. je vršio nadzor nad pet subjekata – fizičkih lica, od čega je nad dva subjekta nadzor vrio samostalno dok je nad tri subjekata nadzor vršio zajedno sa S.M.

Policijske aktivnosti sprovedene u prethodnom periodu ukazuju na osnovanu sumnju da komunalni nadzori, koje su u navedenom periodu nad ovih 13 lica spoveli osumnjičeni, nisu vršeni u skladu sa zakonom, niti su preduzete propisane mjere i radnje koje su osumnjičena lica bila dužna da preduzmu. Naime, sumnja se da su M.T, E.Š. i S.M, vršeći samostalno ili zajedno komunalni nadzor, subjektima ovog nadzora pribavili korist u prihodovanju novca nezakonitim poslovanjem, ujedno im omogućivši da izbjegnu registraciju preduzetnika, pribavljanje propisanih rješenja i odobrenja, plaćanje dažbina i taksi, kao i mandatne kazne za neposjedovanje navedenih dokumenata a koja može biti izrečena u iznosu do 3.000 eura.

Sumnja se da su osumnjičena lica, nepreduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, subjektima nadzora pribavili imovinsku korist od ukupno 18.515,25 eura (13.414 eura u zoni morskog dobra i 5.101,25 eura van ove zove), što predstavlja minimalni novčani iznos koji je trebalo da bude plaćen od strane subjekata nadzora za zakonito poslovanje. Time su, kako se sumnja, za navedeni iznos oštetili i državni budžet, Opštinu Bar i druge nadležne ustanove, dok je Opština Bar takođe oštećena i za iznos neuplaćenih mandatnih kazni koje proističu iz nezakonitog poslovanja subjekata nadzora a koje mogu da iznose i do 3.000 eura”, stoji u saopštenju Uprave policije.

Službenici Sektora kriminalističke policije će, zajedno sa centrima i odjeljenima bezbjednosti, nastaviti sa aktivnostima u okviru akcije „Lov“.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com