Ova supica liječi bolje od antibiotika - Volim Podgoricu

Ova supica liječi bolje od antibiotika

Ova ljekovita supica riješit će vas gripa, prehlade, upale uha i brojnih drugih zdravstvenih tegoba.

Umjesto da uništavate tijelo antibioticima, pokušajte prvo sa ovom ljekovitom supicom. Naime, supa od bijelog luka, crvenog luka i majčine dušice lako pobjeđuje većinu virusa, gripa, prehlade i problema uslijed pada imuniteta.

Bijeli luk opšte je poznat po tome što na njega ne utieču mutiranja, promjene i novi virusi, već se on s lakoćom bori protiv njih. To se događa zbog alicina koji sadrži, a koji dokazano snižava holesterol i krvni pritisak i sprječava začepljenje krvnih žila.

Jedno istraživanje Sveučilišta u Washingtonu pokazalo je da je bijeli luk i do stotinu puta efikasniji od dva najpoznatija antibiotika u borbi protiv bolesti koje izaziva bakterija koja je najčešće odgovorna za bolesti koje se prenose hranom.

Sastojci:

50-ak češnjeva bijelog luka (oko 5 glavica), očišćenih i oguljenih

2 kašičice maslaca

2 kašičice maslinovog ulja

2 veća, usitnjena crvena luka

1 kašičic nasjeckane svježe majčine dušice

6 šoljica (od 250 ml) pileće bistre supe (kao osnova)

1 svežanj svježeg začinskog bilja – peršun, majčina dušica, lovorov list (može i sušeni začini)

3 šoljice starog hljeba narezanog u kockice

1 šoljica masnijeg kiselog vrhnja

Postupak:

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Odrežite vrhove (1/3) glavice bijelog luka. Tako pripremljen bijeli luk zalijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijumsku foliju. Pecite u 90 minuta pa ohladite.

2. Za to vrijeme zagrijte dvije kašičice maslinova ulja i maslac u loncu na srednjoj temperaturi. Prodinstajte crveni luk desetak minuta. Istisnite pečeni ohlađeni bijeli luk iz omota i ubacite ga u dinstani crveni luk. Izmiješajte, dodajte usitnjenu majčinu dušicu, pileću supu i ubacite svežanj svježeg začinskog bilja (ili sušeno).

3. Smanjite temperaturu, dodajte komadicće hljeba i ostavite sve da se krčka pet minuta dok hljeb ne omekša.

4. Izvadite svežanj začinskog bilja pa dobijenu supu izmiksajte u blenderu (ili ručnim mikserom) dok ne dobijete polukremastu smjesu. Vratite u lonac, dodajte kiselo vrhnje i posolite po potrebi.

Vaša ljekovita supica je spremna!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com