Ponavljači sad su jači - Volim Podgoricu

Ponavljači sad su jači

Crnogorsko obrazovanje je pod jakim pritiskom osvete ponavljača kojih je pun novi elitni sloj ovog društva, ocijenio je rektor Univerziteta Donja Gorica, prof. dr Veselin Vukotić.

On je istakao da su ponavljači uvijek mrzjeli i nijesu podnosili one najbolje i najkvalitetnije u svom odjeljenju, školi, porodici.

“Zato i ne žele da daju doprinos afirmaciji i podsticanju najsposobnijih. Uspješni i sposobni su još u ovom regionu sumnjivi! I biće dugo”, naveo je Vukotić u razgovoru za Pobjedu.

On je rekao da UCG , povodom 11 godina otkad je Crna Gora potpisala Bolonjsku deklaraciju, privodi kraju istraživanje o efektima njene primjene, a u okviru projekta koji finansira veoma angažovano Ministarstvo nauke. 

Tom priliko je anketirano oko 1.200 studenata i profesora sa svih univerziteta u Crnoj Gori.

“Kao i stotine poslodavaca i diplomiranih studenata. To je prvo opsežno istraživanje u regionu. Prije toga, ne bih davao neke ,'jake’ ocjene, mada malo ko nije ‘ekspert’ za Bolonju. Ipak je evidentno da Bolonja traži više rada profesora i studenata, i više rada profesora sa studentima. Naglasak je na individualizaciji nastave… Plašim se da za to nemamo, ne samo finansijske i kadrovske uslove, već prije svega mentalne… Isto tako, Bolonja pravda mnoge propuste i probleme, postaje mehanizam racionalizacije neuspjeha“, rekao je Vukotić.

Komentarišući aktuelna dešavanja na Ekonomskom fakultetu, Vukotić je rekao da je ta univerzitetske jedinica njegova neizbrisiva ljubav.

“Najviše toga što sam u životu postigao, postigao sam kao student, asistent ili profesor tog Fakulteta… Ali u jednom trenutku imao sam viziju koja se na tom Fakultetu nije mogla ostvariti. Pošao sam za vizijom, a ne za slašću lakoće trenutne pozicije. Vjerujte, nijesu to bile tako lake odluke“, naglasio je Vukotić, ocjenjujući da će uvijek biti na strani Ekonomskog fakulteta kad god je u nekom sukobu.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com