I bez Bora bezbjedna je Crna Gora - Volim Podgoricu

I bez Bora bezbjedna je Crna Gora

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović najavio je da će sazvati sjednicu Savjeta za bezbjednost i odbranu, povodom NATO integracija i ostavke direktora Agencije za nacionalnu bezbijednost (ANB) Bora Vučinića, iako, kako je naveo, smatra da je ona nepotrebna.

Vujanović je objasnio da će sazvati sjednicu na zahtjev predsjednika parlamenta, Ranka Krivokapića, jer mu Poslovnik o radu nalaže da to učini na zahtjev bilo kog člana Savjeta.

Vujanović je ranije odbio predlog Krivokapića da sazove sjednicu Savjeta, navodeći da nema ničeg novog što bi u ovom trenutku opravdalo sazivanje sjednice. Krivokapić je zatim odgovorio da je Vujanović dužan da sazove sjednicu na osnovu Poslovnika, kada to traži član Savjeta.

Vujanović je ponovio da je ta sjednica apsolutno nepotrebna zato što je odgovornost ANB-a i njenog direktora u isključivoj nadležnosti Vlade.

“Ostavka Vučinića je njegov lični čin”, kazao je Vujanović novinarima, poručujući da to nije ugrozilo ni odbranu, ni bezbjednost države, kao ni evroatlantski put Crne Gore.

“Ja sam uvijek poštovao pravo i prije svega sam pravnik. Prema Poslovniku o radu, dužan sam da zakažem sjednicu kada to predlaže bilo koji član Savjeta, i ja ću, iako smatram da ta sjednica nema nikakvog smisla, nju zakazati. Već sam tražio od Vučinića da mi dostavi eventualne nove informacije i da obavezno prisustvuje sjednici Savjeta, očekujući da je to logično”, rekao je Vujanović.

On je kazao da je Vučinić, iako je prethodno tražio da ne bude pozvan na sjednicu Savjeta, na zahtjev Vujanovića potvrdio svoj dolazak.

Vujanović je napomenuo da je sa stavom da je sjednica Savjeta nepotrebna saglasan i premijer, Milo Đukanović.

Vujanović nije precizirao kada će sjednica biti sazvana, već samo da će to učiniti onda kada dobije pismo od Vučinića i uskladi termine sa premijerom i predsjednikom Skupštine.

Vučinić je ostavku podnio 9. decembra nakon razgovora i dogovora sa premijerom Milom Đukanovićem.

Vučinić je u saopštenju za javnost napisao da se povlači sa funkcije po dogovoru sa Đukanovićem. Za direktora ANB imenovan je 1. marta 2012. godine.

Prethodno je bio ministar zaštite životne sredine i uređenja prostora.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com