Stigli prvi gosti na Žabljak - Volim Podgoricu

Stigli prvi gosti na Žabljak

a Žabljaku je počela zimska sezona, ali bez snijega. Ipak, prvi gosti su već stigli.Po tradiciji to su učitelji i treneri sportova na snijegu sa prostora bivše Jugoslavije, u okviru predsezonskog seminara za učitelje sportova na snijegu koji je danas počeo u hotelu ” Gorske oči” u organizaciji Crnogorske asocijacije učitelja sportova na snijegu.

Iako je nedostatak snijega hedikep, pedesetak učesnika seminara posvetiće se obnavljanju i sticanju novih teorijskih znanja, posebno uzevši u obzir novi zakon prema kome obuku može sprovoditi samo lice s međunarodnom licencom.

“Ove godine smo malo `hendikepirani`, zbog nedostatka snijega ne možemo da obavimo praktični dio obuke ali po prvi put možemo da se maksimalno posvetimo teorijskoj obuci, što inače nerado radimo kada ima skijega, koja je neophodna da bi zadovoljili kriterijume svjetskog skijanja”, kazao je član Crnogorske skijaške asocijacije Vanja Popoadić.

Iako nema snijega, Ljubiša Jovanovski iz Makedonije zadovoljan je boravkom na Žabljaku.

“Prijem na Žabljaku je odličan, sve je dobro , posebno druženje, stičemo nova znanja i iskustva”, kaže Jovanovski, ali naglašava da bi volio da okuša svoje skijaško umijeće na Durmitoru.

Poznati stručnjak za zimske sportove iz Slovenije Peter Sitar redovni je gost Žabljaka.

“Ovo mi je prva zima bez snijega na Durmitoru. Al, na žalost, sve se mijenja, vjerujem da će se vrijeme popraviti, Žabljak je ipak na zavidnoj visini i da će doći mraz i snijeg i da će biti skijanja. Ja dolazim iz Maribora i na Pohorju smo imali jedno trideset cm snijega ali sad je došlo ovo toplo vrijeme i dosta toga se otopilo . Mislim da još radi jedna žica na Pohorju tako da ni mi u Sloveniji nemamo sreće sa snijegom”, kazao je Sitar.

Snijegu se nadaju i žabljački hotelijeri i ugostitelji koji su se dobro pripremili za zimu. Za novogodišnje praznike većina hotelskih kapaciteta je popunjena a veliki broj gostiju Žabljaka praznike će provesti u vikend kućama i privatnim apartmanima, dok u periodu nakon praznika gosti dolazak vezuju za snijeg .

Senka Popović, Radio Crne Gore

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com