Policija upala u Zastava oružje - Volim Podgoricu

Policija upala u Zastava oružje

Radnici kragujevačke fabrike Zastava oružje su oko 10 sati probili fabričku kapiju i okupili se ispred uprave zgrade, gde bi trebalo da Nadzorni odbor saopšti postavljenje novog generalnog direktora preduzeća

Pripadnici policije od jutros su u fabrici “Zastava oružje” u Kragujevcu, a niko od nadležnih nije želeo da kaže zbog čega je policija tu. Zaposleni su rekli da su jutros oko šest sati zatekli pripadnike policije na nekoliko ulaza u fabrički krug, kao i ispred Upravne zgrade, a incidenata nije bilo.

Radnici traže sastanak sa ministrom odbrane

U organizaciji Samostalnog sindikata “Zastava oružje” radnici su ušli u salu za sastanke upravne zgrade fabrike tražeći sastanak sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem.

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata Dragana Ilića radnici traže od ministra odbrane “jasan stav u kom pravcu ide fabrika oružja”.

“Hoćemo od ministra da čujemo planove o budućnosti fabrike”, rekao je Ilić i dodao da radnici traže i odgovor na pitanje “koja je to politika dala nalog da policija jutros uđe u fabriku oružja”.

Iliić je zapitao “da li policija fabriku treba da čuva od radnika”, koji kako je rekao “godinama borili da je sačuvaju od neodgovornih političara”.Ilić je naveo i da očekuju da u fabriku stignu članovi i predsednik Nadzornog odbora, kao i da sindikat ima saznanja da će biti smenjeni i svi clanovi nadzornih obora u fabrikama namenske industrije.

On je podsetio da je nadzorni odbor fabrike u subotu razrešio rukovodstvo i za direktora imenovao penzionisanog oficira Vojske Srbije Milojka Brzakovića.Samostalni sindikat je ponovio stav da bi smena menadžmenta mogla da uruši fabiriku oružija.

“Nismo ovde da branimo rukovodstvo, već da branimo fabriku. Uz uvažavanje novog direktora mi nismo videli njegov plan za upravljanje fabrikom”, rekao je Ilić.

Prema navodima Samostalnog sindikata Zastava oružja, u fabrici i upravnoj zgradi su prisutne jake policijske snage. Predsednik tog sidnikata Dragan Ilić je kazao novinarima da se izboru novog direktora protivi 1.500 radnika.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com