DEUS: Milica Raičević nastupa u KIC-u - Volim Podgoricu

DEUS: Milica Raičević nastupa u KIC-u

Mlada sopranistkinja Milica Raičević prirediće sjutra koncert u Velikoj sali podgoričkog KIC-a „Budo Tomović“ sa početkom u 20 časova, u okviru DEUS-a.

Uz klavirsku korepeticiju Nataše Popović, Raičević će izvesti djela poznatih kompozitora, poput: Kloda Debisija, Sergeja Rahmanjinova, Josipa Hacea, Lea Delibea, Paola Tostija, Klod-Mišela Šenberga, Ksaviera Montsalvaža, Gaetana Donicetija, Đakoma Pučinija, Đovanija Batiste Pergolezija, Johana Štrausa i Frana Lehara.

Milica Raičević rođena je 1989. godine u Baru. Srednje muzičko obrazovanje stekla je u muzičkim školama „Vida Matjan“ u Kotoru i „Vasa Pavić“ u Podgorici, a tokom njega zavrijedila je brojne nagrade na takmičenjima mladih solo pjevača. Muzičku akademiju u Splitu upisala je 2008. godine, u klasi prof. Neli Manuilenko iz Ukrajine. Zvanje magistra operno-koncertnog izvođenja stekla je 2013. godine. Od 2011. do 2013. godine bila je angažovana kao saradnik operskog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, sa kojim je učestvovala u radu na operama Đuzepea Verdija, Franca Supea, Riharda Vagnera. Uz veliki broj koncerata po Hrvatskoj i Crnoj Gori, od posebnog značaja je njen debitantski operski nastup u Hrvatskom narodnom kazališti u Splitu, u operi „Adel i Mara“. Solističke uloge imala je i u operama „Slijepi miš“ i „Dioklecijan“. Sarađivala je sa hrvatskim dirigentima: Lorisom Voltolinijem, Nadom Matošević, Nikšom Barezom, Tonćijem Bilićem, Ivom Lipanovićem, Blaženkom Juračićem i Domenikom Briškim. Raičević je u junu priredila prvi solistički koncert u Podgorici, ispred Dvorca Kralja Nikole na Kruševcu, tada uz korepeticiju Alekseja Molčanova.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com