Spas za Pljevlja u toplifikaciji - Volim Podgoricu

Spas za Pljevlja u toplifikaciji

Vlada se odgovorno bavi zagađenjem životne sredine u Pljevljima, poručio je premijer Milo Đukanović, dodajući da vjeruje da će to dovesti do trajnog i kvalitetnog rješavanja tog problema.

On je na pitanje poslanika Darka Pajovića koje će konkretne mere preduzeti Vlada po pitanju zagađenja u Pljevljima, rekao da je zagađenje životne sredine, a posebno vazduha u gradskoj zoni Pljevalja, kazao da je to problem je koji traje decenijama.

Đukanović u parlamentu, tokom premijerskoh sata rekao da su kao zagađivači identifikovani: individualna ložišta, kotlovska postrojenja, Rudnik uglja, Termoelektrana Pljevlja, kao i saobraćajni režim.

– Analiza podataka sa stanice koja meri kvalitet vazduha potvrdila je da su najveće koncentracije zagađenja izmerene u periodu od 24. novembra do 7. decembra, kada Termoelektrana nije radila, kazao je on o dodao da  TE Pljevlja doprinosi ukupnom aerozagađenju, ne i ključno.  
Kazao je da je uveden interni monitoring u Termoelektrani Pljevlja.

Pored kratkoročnih mjera, kazao je Đukanović, jedna od srednjoročnih je eventualna ugradnja filtera na gradskim kotlarnicama.

–  Dugoročno, problem zagađenja vazduha u Pljevljima može se značajno riješiti jedino toplifikacijom grada uvođenjem daljinskog grejanja, čime će se eliminisati ogroman broj individualnih ložišta i gradskih kotlarnica. To je predviđeno u okviru projekta izgradnje drugog bloka TE Pljevlja, na čemu Vlada intenzivno radi, saopštio je Đukanović.

Životni standard

Lider SNP-a Srđan Milić je ocijenio da su Crnoj Gori neophodni vanredni izbori, zato što Vlada “ne riješava ekonomske probleme”.

Premijer je poručio da DPS na temu raspisivanja izbora nikad nije imao negativan odgovor.

–  Ako cijenimo da ćemo nakon izbora imati neka spremna i bolja rješenja koja će kvalitetnije odgovoriti na socio – ekonomska pitanja građana, na spremnost partije koju ja predstavljam apsolutno računajte, poručio je Đukanović.

Po njemum socijalna slika jeste teška ali je za to okrivio istorijsko zaostajanje i svjetsku ekonomsku krizu.

Poručio je da će u narednoj godini biti najvažnije dinamizirati ekonomski rast.Đukanović je ponovio da je ekonomija u fokusu Vlade i da tako mora ostati i nakon završetka mandata Vlade.

Podgorička skupština

Poništavanje odluka Podgoričke Skupštine iz 1918. godine, čijim aktima su ukinuti crnogorska država, jezik, dinastija i crkva, imalo bi samo sibmolički značaj i ne bi mogao proizvesti nikakvo pravno, ili političko dejstvo, poručio je Đukanović.

On je, odgovarajući na poslaničko pitanje Andrije Popovića da li je vreme da u Skupštinsku proceduru uđe zakon o proglašenju ništavnim Odluka Podgoričke skupštine podsetio da je prošao vek od tog događaja, te da je istorija o njemu dala svoj sud.

(Foto Vjesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com