Heroj hrvatskih izbora: Dopišite broj tri - Volim Podgoricu

Heroj hrvatskih izbora: Dopišite broj tri

Iznenađujući trećeplasirani na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj Ivan Sinčić pozvao je svoje glasače da dopišu njegovo ime na glasanju u drugom krugu.

Kandidat “Živog zida“, donedavno potpuno politički anonimna ličnost, osvojio je 16,42 odsto glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora.

Iako je po objavjivanju rezultata poručio svojim biračima da u drugom krugu glasaju po svojoj savjesti između dvoje kandidata, Iva Josipovića i Kolinde Grabar-Kitarović, 25-godišnjak je sada iznio drugačiji stav.

“Dragi prijatelji Živog zida, pozivamo vas da izađete na drugi krug predsjedničkih izbora i da na vaš glasački listić dopišete broj 3. i zaokružite ime Ivana Sinčića, kako biste spriječili da ga birački odbori pripišu kandidatima SDP-a i HDZ-a. Želimo da pošaljemo jasnu poruku, a to je da ni u snu nemamo namjeru da podržimo kandidate koji organizovano rade na ekonomskom i moralnom uništenju Hrvatske“, objavljeno je na Fejsbuk strani Živog zida, a prenosi Index.hr.

Sinčić je u gostovanju televiziji N1 rekao da bi radije podržao ustavnu krizu nego sarađivao sa HDZ-om.

“Bolje ustavna kriza nego novi Ivo Sanader. Članovi Živog zida ne podržavaju HDZ i SDP. Da bismo nekome pomogli, moramo se odreći takve politike“, rekao je Sinčić.

Takođe, istakao je da se protivi političkoj trgovini i da će novac koji je dobio od izbora uložiti u kampanju za parlamentarne izbore.

U drugi krug predsjedničkih izbora u Hrvatskoj plasirali su se aktuelni predsjednik Ivo Josipović i Kolinda Grabar-Kitarović, a analitičari smatraju da će ključnu ulogu u drugom krugu imati glasači Ivana Sinčića.

Izvor: Index.hr

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com