Hrvatska bez predsjednika, drugi krug 11. januara - Volim Podgoricu

Hrvatska bez predsjednika, drugi krug 11. januara

Pobjednik prvog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, aktuelni šef države Ivo Josipović izjavio je da će do 11. januara, kada se održava drugi izborni krug, uvjeriti birače da je njegov program put izlaska iz krize i jačanja Hrvatske.

“Pobijedili smo u prvom krugu, pobijedićemo i u drugom”, poručio je Josipović u obraćanju javnosti i svojim simpatizerima okupljenim u Novinarskom domu u Zagrebu.

On je naglasio da njegov program nudi drugačiju Hrvatsku s više demokratije, ljudskih prava, tolerancije, kao i ekonomiju 21. vijeka. 

“Moto moje politike je pravda u kojoj na političkoj sceni nema mjesta onima koji su pokrali ovu državu, nema mjesta onima koji su prevarili ovaj narod i nema mjesta politikama koje sprovode koripciju, kite se tuđim perijem i koje uništavaju egzistenciju naših ljudi”, naglasio je Josipović, aludirajući na HDZ koji je, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, prvostepeno osuđen za korupciju. 

On je dodao da je “nedopustovo da se zaboravi da oni koji su još juče krali danas misle da mogu predstavljati poštenje”. 

Kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je da su građani na nedjeljnim izborima pokazali da žele promjene. 

“Želimo vlast koja će biti hrabra, odlučna, domoljubna, koja vjeruje u svoj narod i državu, koja će nas voditi naprijed, a ne u propast”, rekla je kandidatkinja HDZ-a svojim simpatizerima u Hipo centru u Zagrebu. 

Ona je poručila da Hrvatskoj nedostaje vođstvo koje ima viziju i ideje. Izrazila je uvjerenje da će pobijediti u drugom izbornom krugu. 

Josipović i Grabar Kitarović odmjeriće snage u drugom krugu izbora, 11, januara pošto niko od kandidata nije uspio da osvoji više od 50 odsto glasova. Josipović je u prvom krugu pobijedio s minimalnom razlikom. 

Rezultate izbora komentarisao je i premijer Zoran Milanović, predsjednik Socijaldemokratske partije čiji je Josipović kandidat. 

On je novinarima rekao da je očekivao veću razliku u korist Josipovića i dodao da mu je na neki način vlada, koja radi težak posao, bila teret u kampanji. 

“Drugi krug će biti težak, ali vjerujem u njegovu pobjedu”, naglasio je Milanović.

(rtcg)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com