Super ideje za kućnu teretanu, za “dž” - Volim Podgoricu

Super ideje za kućnu teretanu, za “dž”

Mnogi su sebi obećali da će od prvog januara bit na dijeti, trenirati, da će stesati stomak, zategnuti noge… Ako i vi to želite, a nemate novac za trenera, evo nekoliko super savjeta kako da teretanu napravite u svojoj kući.

Od obične lopte napravite medicinku, tako što ćete izvući ventil za vazduh, izduvati loptu i napuniti je pijeskom. Ukoliko želite lakšu  medicinku, nemojte da je punite, već je obmotajte peškirom, na primjer i prelijepite izolir trakom.

Pretvorite svoj stari bicikl u sobni. Zadnji točak fiksirajte pomoću postolja od drvenog rama, koje može lako da se napravi.

Tegove takođe ne morate da kupite. Uzmite plastične flaše od pola litre, ili manje, napunite ih pijeskom ili sitnijim šljunkom, do željene težine. Možete, čak, da napravite nekoliko različite težine kako biste mogli da kombinujete: teži za tricepse, lakši za bicepse, na primer.

Održavanje ravnoteže je sastavni deo treninga za noge.Trebaju vam samo tri daščice:

Konopac za preskakanje napravite od običnog kanapa ili od onog plastičnog za sušenje veša.

Za vježbe na podu vam ne trebaju neke skupe i fensi prostirke, već običan peškir ili staro ćebe, koje možete lako da operete u veš mašini.

Pazite ako pravite steper – niske stoličice nisu dobro rješenje, to mora da bude stabilna podloga, niska i da se ne kliza. Zato se bolje pozabavite pravljenjem od drveta, nego da koristite stolicu koju već imate u kući, a samo liči na steper. Možete da stepeništu u zgradi da radite neke vježbe koje biste radili na steperu, na primer.

Dakle, izgovora nema – ko hoće da trenira može, bez obzira na novčanik. 

(Mondo.rs)

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com