Tajson Džordanu: Misliš da sam glup, znam šta imaš sa mojom ženom! - Volim Podgoricu

Tajson Džordanu: Misliš da sam glup, znam šta imaš sa mojom ženom!

Veliki incident se desio u jednom kafiću u Čikagu, najbolji košarkaš svih vremena je jedva izvukao živu glavu.

Da je Majk Tajson u jesen 1988. godine popio još jedno piće, Čikago Bulsi nikad ne bi osvojili one silne titule.

Čak 27 godina poslije incidenta, istina je konačno procurjela: Majkl Džordan, najbolji košarkaš svih vremena, mogao je pre da postane žrtva Majka Tajsona, u to vrijeme šampiona svijeta u boksu i kokainskog zavisnika.

Priča o ovom velikom incidentu objavljena je u novoj biografiji Tajsona, koja se ovih dana pojavila u knjižarama.

U to vrijeme Tajson je bio oženjen sa Robin Givens (od koje se nedugo zatim razveo), a susret sa Džordanom se desio na jednoj fensi žurki u Čikagu. U Džordanovom društvu su bili njegov prijatelj Ričard Dent (američki fudbaler, igrač Čikago Bersa) i trener Bersa Majk Ditka.

Tajsonov bivši menadžer i prijatelj Rori Holovej jasno se sjeća kako se sve desilo.

– Majk je sjedeo tamo i pio svoj omiljeni koktel, Long Ajland ledeni čaj, a kad popije, onda priča šta stvarno misli. Samo što sam rekao konobaru da mu malo razvodni piće, jer ga znam kakav je, kad ga vidim da bulji u Majkla Džordana, koji sjedi za susjednim stolom. Odjednom Majk kaže Majklu: Ej, čovječe, je l’ ti misliš da sam ja glup, znam da si se j***ao sa mojom k**kom (Robin Givens, prim. aut.)

Kako dalje kaže Holovej, “Džordan je izgledao kao da je vidio duha”. Ovo je samo razbjesnelo Tajsona, koji je baš hteo da raščisti.

“Ajde, reci mi. Znam da si bio s njom. Meni možeš da kažeš”, rekao je Tajson.

Menadžer Don King, koji je bio u blizini, pokušao je odmah da promijeni temu, jer i on je dobro poznavao Tajsonov temperament.
Ali već je bilo kasno. Tri sekunde kasnije, već su trojica ljudi držala Tajsona, a on je uveliko pričao kako će da “razbije Džordanovo dupe”.

Džordan se užurbano obukao i probio se do izlaza brže nego što je tih dana probijao odbranu Klivlenda, sjeća se Holovej.

Nedugo poslije ovog incidenta, Robin Givens se razvela od Tajsona, a šampion je kasnije platio cijenu zloupotrebe alkohola i droga: 1990. je izgubio titulu od nepoznatog Bastera Daglasa, a 1992. je osuđen za silovanje i poslat u zatvor.

Poslije svega ovoga, on više nikad nije bio ni blizu onom bokseru koji je sa 20 godina osvojio titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Na drugoj strani, Majkl Džordan je u narednih 10 godina u košarci osvojio sve što može da se osvoji, i ušao u legendu igre pod obručima.

Razlika je bila u Long Ajlend ledenom čaju.

(Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com