Karlovič pobijedio Đokovića - Volim Podgoricu

Karlovič pobijedio Đokovića

Tridesetpetogodišnji veteran Ivo Karlović (27. na ATP listi) zaustavio je Novaka Đokovića u četvrtfinalu ATP turnira u Dohi – hrvatski teniser je, možda, odigrao najbolji meč u karijeri i savladao prvog reketa svijeta sa 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 6:4, nakon dva sata i 15 minuta igre, i plasirao se u polufinale.

Ovom pobjedom, Karlović je postao jedan od svega nekoliko tenisera koji imaju pozitivan bilans protiv Ðokovića, jer ga je savladao drugi put u trećem međusobnom susretu.

Takođe, Karlović je prvi put nakon šest i po godina savladao prvog tenisera svijeta, pošto je 2008. godine u Sinsinatiju pobijedio Rodžera Federera. Najzad, Karlović je sa 35 godina postao najstariji teniser u posljednjih 40 godina koji je pobijedio svjetskog broja 1. Britanski komentatori Eurosporta Karlovića su nazvali “35 godina mladim teniserom”, budući da trenutno igra, vjerovatno, najbolji tenis života.

“Presrećan sam, ovo je nevjerojatno, ali ne mogu se još radovati jer me sjutra čeka polufinalni meč. Vjetar nam je pravio velike probleme, a ja sam vjerovatno imao malo više sreće”, rekao je skromni Karlović, koji lovi plasman u svoje 13. ATP finale.

Karlović će u polufinalu igrati protiv Španca Davida Ferera koji se lako obračunao sa Dastinom Braunom (6:2, 6:2).

Karlović je samo jednom slavio u četiri dosadašnja duela.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com