“Izboru” gradonačelnik, DPS-u parlament - Volim Podgoricu

“Izboru” gradonačelnik, DPS-u parlament

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista, kako saznaje RTCG, dalo je zeleno svjetlo dogovoru pregovaračkih timova o upravljanju Herceg Novim po rotirajućem modelu, po kome bi u prve dvije godine mandata Izboru pripalo mjesto gradonačelnika, a DPS-u mjesto predsjednika Skupštine i potpredsjednika opštine.

Iz DPS-a je za RTCG saopšteno i da su ostale funkcije u Herceg Novom podijeljene proporcionalno broju osvojenih manadata te dvije izborne liste.

Time su završeni pregovori DPS-a i građanske liste Izbor o konstituisanju lokalne vlasti i ostalo je da se ovaj dogovor verifikuje potpisima.

Danas je konstituisan lokalni parlament, verifikovanjem mandata 34 odbornika.

Slične Objave

“Izboru” gradonačelnik, DPS-u parlament

Građanska lista Izbor i Demokratska partija socijalista (DPS) dogovorili su juče upravljanje Opštinom Herceg Novi, po rotirajaćem modelu. To znači, kako saynaje Pobjeda, da bi u prve dvije godine mandata Izboru pripalo mjesto gradonačelnika, a DPS-u mjesto predsjednika Skupštine

Nakon perioda od dvije godine, kandidata Izbora će na toj funkciji zamijeniti kandidat iz DPS-a, a isti model će biti primijenjen i na funkciju predsjednika SO.

Pobjeda nezvanično saznaje da je najozbiljniji kandidat Izbora za funkciju gradonačelnika funkcioner te liste Nikša Gojković, dok je iz DPS-a najbliži funkciji predsjednika SO Zoran Bošnjak, predsjednik OO DPS-a Herceg Novi.

Ostale funkcije u Herceg Novom će biti podijeljene shodno broju osvojenih mandata te dvije izborne liste.

Nakon dogovora, stekli su se uslovi da na današnjem konstitutivnom zasijedanju Skupštine Herceg Novog bude izabran predsjednik SO iz redova DPS-a, dok bi novi gradonačelnik bio izabran u periodu od 15 dana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com