Kada se rodio bio je veličine šake i niko nije vjerovao da će preživjeti. Sada ima godinu dana! - Volim Podgoricu

Kada se rodio bio je veličine šake i niko nije vjerovao da će preživjeti. Sada ima godinu dana!

Par koji tvrdi da su doktori na njih vršili pritisak da urade abortus jer njihov sin neće preživjeti porođaj, sada slave prvi rođendan svog mališana i dokazuju da je najbolja stvar koju su mogli da učine da ne poslušaju ljekare, piše Mirror!

Maleni Džet Moris preživio je pet nedjelja u materici svoje mame kada joj je pukao vodenjak u dvadesetoj nedjelji trudnoće. Rođen je, dakle, u 25 nedelji i imao je svega 450 grama!

Džetovi roditelji Mari i Pol tvrde da sigurno ne bi slavili mališanov prvi rođendan da su popustili pritiscima ljekara koji su bili uporni u tvrdnji da Mari mora da abortira.

Mari je bila uporna u odbijanju abortusa i čvrsto je vjerovala da je njena beba zdrava.

“Oni na njega nisu gledali kao na dijete i sve vrijeme su ga zvali neodrživi, nevitalni fetus. Bila sam u ranoj tzrudnoći, a niko od ljekara nije došao da mi kaže koje sve mogućnosti imam. Ipak ja sam imala nalaze sa skenera iz 20 nedelje koji su bili odlični i pokazivli su da ću da dobijem dječaka. Zato mi je bilo jako teško da prihvatim njihove zahtjeve za abortus. Ljekari su me ubjeđivali da ništa drugo ne može da se uradi”.

Mari, kako kaže, shvata da su ljekari morali da joj predstave najgori mogući scenario i da budu potpuno iskreni u vezi njene situacije.

“Tim koji je brinuo o Mari od juna 2013. godine iz sve snage se sve vrijeme trudio da i mama i beba budu dobri i bezbjedni zbog čega su ih premjestili u specijalizovaniju bolnicu gdje su dobili najbolju moguću njegu za njihovo stanje. Drago nam je da su nakon godinu dana i mama i beba zdravi i dobro. Nastojimo da učimo iz svih informacija koje dobijamo od naših pacijenta i tako svakodnevno poboljšavamo naše usluge. Mi smo tek nedavno saznali za Merine probleme i pritužbe i da smo za njih znali ranije stupili bismo u kontakt da vidimo šta se dogodilo. Zbog stoga smo sada u kontaktu sa njom i njenom porodicom i pokušavamo da shatimo do detalja šta se sve događalo”.

Džef je nakon porođaja imao hroničnu bolest pluća i žuticu, ali se veoma brzo oporavio i njegova pluća su se potpuno razvila.

Kući je pušten 5. marta što je čak tri nedelje prije prvobitnog termina porođaja, 24. marta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com