Lukšića brine Sutorina - Volim Podgoricu

Lukšića brine Sutorina

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić tokom sastanka sa ambasadorom Bosne i Hercegovine Đorđem Latinovićem izrazio je ozbiljnu zabrinutost povodom razvoja događaja, koji se odnose na predloženu rezoluciju o Sutorini.

Kako je saopšteno iz ovog ministarstva, 

Lukšić očekuje da će, imajući u vidu da je razgraničenje i utvrđivanje državne granice između Crne Gore i Bosne i Hercegovine završeno, uskoro biti potpisan Ugovor o državnoj granici.

Kako se navodi u saopštenju tema razgovora Lukšića i Latinovića bila je Rezolucija o Sutorini, koja je upućena u zvaničnu parlamentarnu proceduru u toj zemlji.

“Lukšić je podsjetio na veoma dobre međusobne odnose izrazivši nadu da će se i ovo pitanje rješavati u duhu dobrosusjedske i regionalne saradnje, naročito imajući u vidu da su na završnom sastanku komisija za granicu Crne Gore i Bosne i Hercegovine, održanom 26. i 27. maja 2014. godine u Sarajevu, usaglašena i parafirana sva granična dokumenta od strane komisija i stručnih grupa”, navodi se u saopštenju.

Lukšić je podsjetio i da je Vlada Crne Gore, u junu 2014. godine, na prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova, usvojila Izvještaj o vođenju pregovora na pripremama za zaključivanje Ugovora o državnoj granici između Crne Gore i BiH i prihvatila Prijedlog ovog ugovora, čime su u Crnoj Gori okončane unutrašnje pravne procedure potrebne za potpisivanje ovog Ugovora.

1 komentar

  1. An interesting discussion is worth comment. I think that you need to write more on this matter, it may not be a taboo subject but usually individuals are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com