Putin pobijedio: Evropa sprema ukidanje sankcija Rusiji! - Volim Podgoricu

Putin pobijedio: Evropa sprema ukidanje sankcija Rusiji!

Sedam država članica Evropske unije se zalaže za ukidanje sankcija Rusiji, naveo je neimenovani diplomatski izvor agenciji Tas.

Izvor blizak Evropskom savjetu je naveo da ministri spoljnih poslova zemalja članica EU neće donositi nikakve odluke protiv Rusije na sastanku 19. januara.

“Ukidanje sankcija su podržale Austrija, Mađarska, Italija, Kipar, Slovačka, Francuska i Češka. Rusija će biti tema razgovora, ali samo u pogledu problema sankcija. O tome ćemo razgovarati tek u martu“, naveo je izvor.

Ruska agencija se poziva i na izjave drugih izvora, koji navode da uprkos tome što se 19. januara ne očekuju konkretne mjere, ton diskusije o problemu sankcija mora da bude smanjen.

“Ministri će se truditi da pripreme teren za ublažavanje sankcija. Možda je to vrijeme došlo, vrijeme za takvu odluku“, rekao je diplomata.

Američki Vol Strit Džurnal je naveo da je imao prilike da vidi dokument kojim se sankcije Rusiji ublažavaju, uz navode da bi taj dokument trebalo da bude tema rasprave 19. januara.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com