Nanesite sjenku za oči kao profesionalac - Volim Podgoricu

Nanesite sjenku za oči kao profesionalac

  1. Nanesite podlogu bež boje koja će istaknuti boju sjenke na prirodan način

Mnogi šminkeri kažu da treba koristiti bijelu bazu, odnosno podlogu za sjenku – uz nju će se sjenka itekako primijetiti na očima, ali će izgledati pomalo vještački. Za što prirodniji izgled bolje je koristiti podlogu bež boje na kojoj će boja sjenke biti sličnija boji sjenke kakva je u kutijici nego da koristite bijelu bazu. Uz to što naglašava boju sjenke, podloga produžuje trajanje šminke na očima. 

2. Koristite veliku ovalnu četkicu za nanošenje svih boja i namaza sjenke

Tako ćete  pojednostaviti šminkanje jer nećete morati baratati s više četkica. Nanesite baznu boju preko cijelog kapka, a zatim koristeći svaki put drugi kraj ovalne četkice nanesite druge nijanse na dijelove kapka koje želite istaknuti kako biste dobili dubinu. Boje dodatno stopite jednu s drugom (tzv. blendovanje) vrhovima prstiju.

3. Stvorite dubinu koristeći samo jedno sjenilo

Da bi vaše oči izgledale bogato i kompleksno našminkane, ne morate koristiti više boja sjenki. Dovoljno je imati sjenku u čijoj je strukturi kompleksna mješavina pigmenata, odnosno sjenku koje sadrži nekoliko tamnijih i svjetlijih tonova koji se prelijevaju jedan u drugi, a u sebi može imati i čestice bisera te daje efekt dimenzije. Takvom sjenkom lako ćete dobiti efektan make-up za koji će se činiti kao da ste se trebali dosta potruditi.

4. Koristite stikere ako želite da stvorite pravilan rub sjenke

Za bogatije šminkanje očiju sjenkom i one koji žele da sjenka ima jasan, pravilan vanjski rub pripomognite se stikerima koje trebate zalijepiti na spoljašnji rub oka te ćete tako lakše oblikovati jasnu liniju sjenkom u uglu kapka. Poslije šminkanja nježno odlijepite ceduljicu.

5. Koristite sjenku umjesto tuša za diskretniju i mekšu crtu uz rub trepavica

Ovaj trik naročito je prikladan za dnevnu šminku. Vrh špicaste četkice, lagano skvasite u vodi, nanesite sjenku te izvucite crtu uz sam rub trepavica. 

(Zadovoljna)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com