Profesori fizike, pažnja! Konkurs za predavače CERN 2015 - Volim Podgoricu

Profesori fizike, pažnja! Konkurs za predavače CERN 2015

Ministarstvo nauke objavilo je danas konkurs za učešće na Programu za profesore fizike srednjih škola CERN 2015.

“Program za profesore fizike srednjih škola u trajanju od tri sedmice, održava se tokom jula mjeseca u organizaciji CERN-a. Program je namijenjen profesorima srednjih škola koji žele da unaprijede svoja znanja iz oblasti fizike čestica, odgovarajućih tehnologija i ostalih pitanja iz pomenutih oblasti”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ciljevi predmetnog Programa su, kako je saopšteno, unapređenje nastave moderne fizike, a posebno dijela koji se odnosi na fiziku čestica, u srednjim školama, promovisanje razmjene znanja i iskustava između profesora koji dolaze iz različitih zemalja, upoznavanje profesora sa svijetom nauke i istraživanja, stimulisanje aktivnosti vezanih za popularizaciju fizike u društvu – unutar srednjih škola i šire, te olakšavanje uspostavljanja veza između CERN-a i srednjih škola širom svijeta.

“Predmet ovog Konkursa je finansiranje jednog kandidata sa pravom učešća na Programu za profesore fizike srednjih škola, koji se realizuje u CERN-u u periodu od 05. do 25. jula 2015. godine. Odabranom kandidatu, biće pokriveni putni troškovi, kao i troškovi boravka i smještaja za vrijeme trajanja programa”, saopšteno je iz Ministarstva.

Zainteresovani kandidati dužni su da dostave uvjerenje o crnogorskom državljanstvu (ili ovjerenu kopiju biometrijske lične karte), CV, pismo preporuke direktora škole u kojoj je kandidat zaposlen i potvrdu o znanju “

“Navedena dokumentacija podnosi se u štampanoj formi Ministarstvu nauke, najkasnije do 02. februara 2015. godine, do 16h, na adresu Ministarstvo nauke, Rimski trg 46, 81000 Podgorica (sa naznakom: za Program za profesore fizike srednjih škola CERN 2015).Nakon izbora kandidata od strane stručne komisije koju formira Ministarstvo nauke, izabrani kandidat dužan je da se registruje na zvaničnoj stranici CERN-a elektronskim putem do 15. februara 2015. godine, i prema dobijenim instrukcijama pošalje tražene informacije”, istakli su iz Ministarstva.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com