Slavica Šćekić: Dokazi o ubistvu mog brata se namjerno uništavaju - Volim Podgoricu

Slavica Šćekić: Dokazi o ubistvu mog brata se namjerno uništavaju

Svakim danom, sve je manje dokaza u spisima predmeta protiv optuženih za ubistvo policijskog inspektora Slavljuba Šćekića počinjenog u avgustu 2005. godine. O tome najbolje svjedoči podatak da je snimak iskaza bivšeg zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića, kojem je policija izgubila svaki trag, nestao iz spisa predmeta.

Kako je sudsko vijeće izgubilo svaku nadu da će policija po njihovom nalogu, naći bivšeg zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića, odlučeno je da se kao dokaz sprovede video zapis sa njegovog raniojeg saslušanja. Ovaj plan, međutim nije bilo moguće realizovati jer ovog CD-a nema u spisima predmeta, niti u arhivu Sudskog savjeta, pišu Dnevne novine.

Pošto je saopštio iznenađujuću vijest, predsjednik vijeća, sudija Dragiša Rakočević odlučio je da pročita zapisnik o saslušanju Vlaovića. Ova odluka međutim nije naišla na odobravanje advokata odbrane.

“Mi smo ranije imali primjedbe na autentičnost upravo ovog zapisnika o saslušanju. Sada više nemamo sa čim da uporedimo njegovu autentičnost, pa tražimo da se on izdvoji“, naveo je advokat Dragoslav Ognjanović.

Njegov kolega Branislav Tapušković zapitao se kako je moguće da se tek sada saznaje da u spisima predmeta fali dokaz. 

Sudija Rakočević je kazao da se u spisima nalazi zabilješka Vrhovnog suda iz 2012. godine u kojoj se navodi da među dokazima nema spornog CD-a. Advokati odbrane su za ovu zabilješku, kako tvrde, juče u sudnici prvi put čuli.

Sestra pokojnog inspektora Slavica Šćekić, izjavila je nakon suđenja da je nemoguće da se radi o nemarnosti sudskog vijeća, nego da se to namjerno ili uništeno ili sklonjeno iz nekih njima znanih razloga i opšte poznatih razloga. Dodala je da će tražiti da se to ispita.

Da su dokazi u koricama ovog predmeta sve tanji, potvrđuje se i saslušanjem suvlasnika hotela “Splendid” Žarka Radulovića, čije svjedočenje neće mnogo pomoći sudu.

„Tri eksplozije su bile, a nakon toga sam saslušavan dva puta kod istražnog sudije, na pretresima i kod specijalnog tužioca. Prošlo je deset godina i ne sjećam se detalja“, naveo je on.

On se nije mogao svjetiti ni svojih ranijih izjava koje su mu juče u sudnici predočene. 

Vještak medicinske struke Mihailo Kuliš kazao je juče u sudnici da se zdravstveno stanje Ljuba Bigovića usljed kolitisa, odnosno zapaljenja debelog crijeva pogoršava. Naveo da je ovom optuženom potreban poseban ljekarski tretman i dijeta, ali se nije mogao izjasniti da li mu se takva njega može pružiti u pritvorskoj jedinici. O tome će se u nastavku pretresa pismeno izjasniti uprava ZIKS-a.

Kako i na prethodnom pretresu, Bigović je juče u toku suđenja zatražio da napusti suđenje zbog lošeg zdravstvenog stanja. 

Suđenje je odloženo jer je njegovo prisustvo neophodno u dokaznom postupku.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com