Za Federera “prevruće” u Melburnu! - Volim Podgoricu

Za Federera “prevruće” u Melburnu!

Švajcarac Rodžer Federer izgubio je u trećem kolu Australijan opena od Italijana Andreasa Sepija sa 3:1 u setovima.

Federer je izgubio prvi set sa 6:4, dok je u drugom poražen u taj brejku (7:5). Drugi nosilac se vratio u meč nakon što je dobio treći set sa brejkom prednosti 6:4.

U petom setu je odigran još jedan taj brejk, a rezultat je bio identičan kao u drugom setu-7:5 za Italijana.

Federer je imao 11 asova više od Italijana (15 ukupno), ali i više duplih grešaka na servisu (9-4). Oba tenisera su iskoristila po tri brejk lopte, s tim što je Italijan imao bolji procenat (3 od pet, naspram Fedeksovih 3 od 10). Zanimljivo da je Švajcarac imao i sedam vinera više (57-50), ali je mnogo više griješio. Potpuno atipično za njega, Federer je imao čak 15 neiznuđenih grešaka više od Sepija (55-40).

Federer je današnjim porazom prekinuo niz od 11 uzastopnih polufinala na „Ozi“ openu.

“Igrao sam dobro na treninzima i na turniru u Brizbejnu. Vjerovatno sam prerano podigao formu. Danas me jednostavno slomio izgubljeni drugi set”, rekao je on.

Sepi će u osmini finala igrati protiv pobjednika duela koji će igrati domaći teniser Nik Kirjos i Tunižanin Malek Žaziri.

U ranijim mečevima plasman u narednu fazu obezbijedili su šesti i deseti nosioci, Endi Marej i Grigor Dimitrov. Škot je lako savladao Portugalca Žoaa Souzu sa 3:0, dok se Bugarin mučio protiv finaliste “Ozi” opena iz 2006, Markosa Bagdatisa kojeg je dobio nakon pet setova.

Plasman u narednu rundu obezbijedio je i sedmi nosilac Tomaš Berdih koji je lako savladao Viktora Troickog sa 3:0 (6:4, 6:3,6:4). Čeh će za plasman u četvrtfinale igrati protiv boljeg iz okršaja domaćih tenisera Sema Grota i Bernanda Tomića.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com