PINK PANTERI: Upali preko krova i odnijeli nekoliko kilograma nakita! - Volim Podgoricu

PINK PANTERI: Upali preko krova i odnijeli nekoliko kilograma nakita!

Dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika opljačkali su juče ujutru „Zlatarnu Celje“ u centru Niša i odnijeli nekoliko kilograma nakita i skupocjene satove iz sefa!

Lopovi su u radnju ušli preko krova, sačekali da radnica otvori sef, a onda je pokrali uz prijetnju oružjem. Poslije razbojništva odšetali su iz radnje, i to naočigled mnogobrojnih građana, s obzirom na to da se zlatara nalazi u pješačkoj zoni na ulazu u Kazandžijsko sokače.

Izbjegli alarm i obijanje sefa

Kako se pretpostavlja, lopovi su se u toku noći popeli na krov kuće u kojoj se nalazi prodavnica nakita.

– Svi objekti u Kazandžijskom sokačetu su starije gradnje jer su pod zaštitom države, što je lopovima olakšalo posao. Kako ih niko nije primijetio, pretpostavljamo da su noću uklonili crijepove s krova i sakrili se na tavanu. Čekali su da radnica stigne jer bi obijanjem aktivirali alarm, a imali bi problema i da otvore sef – kaže sagovornik “Kurira” iz istrage i dodaje:

– Oko 8.30 prodavačica je ušla u prostoriju koja se nalazi iza prodajnog dijela kako bi iz sefa uzela nakit i stavila ga u izlog. Razbojnici su vjerovatno kroz neki otvor posmatrali sef i čim ga je radnica otvorila, skočili su na nju kroz rupu na tavanici. Obojica su na licu imali fantomke, a jedan je bio naoružan pištoljem. Zaprijetili su joj oružjem i zatražili da im preda nakit. Prestravljena žena ih je poslušala, oni su plijen strpali u torbu, a zatim je zaključali u toalet. Nakon toga su izašli iz radnje, koju su takođe prethodno zaključali.

Milionski plijen

Prodavačica je telefonom pozvala policiju i rekla da je pokradena. Pozvala je i svoju koleginicu koja je otključala vrata zlatare – kažu naši sagovornici iz istrage. Radnica nije željela da komentariše pljačku.
– Ne mogu sad ništa da kažem, razumite me, suviše sam potresena – kazala je kroz suze prodavačica.Vlasnici lokala u Kazandžijskom sokačetu kažu da nisu vidjeli ništa sumnjivo.

– Iz zlatare se ništa nije čulo. Tek kad je došla policija, saznali smo da je zlatara pokradena. Teško je povjerovati da je neko bio toliko drzak da opljačka zlataru u centru grada, i to na nekoliko stotina metara od sjedišta policije – kaže jedan niški kafedžija.

– Policija je obavila uviđaj, a uzeti su i snimci sa video-nadzora lokala u blizini zlatare. Informativna služba PU Niš saopštila je da je u toku potraga za razbojnicima. Vrijednost ukradenog nakita se utvrđuje, ali prema prvim informacijama, razbojnički plijen vrijedan je nekoliko miliona dinara.

Serija krađa
ISTA BANDA HARA PO NIŠU?

Zlatare u Nišu i ranije su bile na meti razbojnika. U februaru 2011. godine opljačkana je „Zlatara Majdanpek“ u TC „Kalča“, odakle je ukraden nakit vrijedan 80.000 evra. Maja 2012. godine razbojnici su opljačkali zlataru „Savić“ u Voždovoj ulici i odnijeli tri kilograma zlata u vrednosti od 100.000 evra. Juna iste godine opljačkana je zlatara „Gold“, takođe u centru grada. Ne isključuje se mogućnost da su neke od ovih pljački izvršili isti razbojnici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com