Kemal i njegov grad zauvijek skupa: Sarajevo,ljubavi moja! - Volim Podgoricu

Kemal i njegov grad zauvijek skupa: Sarajevo,ljubavi moja!

 Kemal Monteno sahranjen je u svom Sarajevu. Njegovo vječno počivalište od danas je groblje Bare.

Uz suze, ali u tišini i bolu, od Montena se oprostilo Sarajevo.

Ansambl Corona je na grobnom mjestu otpjevao pjesmu “Sarajevo, ljubavi moja”, koju je ostavio svom gradu, a tihim glasom su ih pratili i prisutni na sahrani.

Monteno je sahranjen bez vjerskih obreda. Od Kemala su se oprostile hiljade građana Sarajeva, prijatelja, poznanika, članova uže i šire porodice, kolega.

 

ovčeg su iznijeli prijatelji i saradnici – Dino Dervišhalidović, Ivica Šarić i Mirza Hajrić. Čuveni glumac Rade Šerbedžija je na oproštaju istakao da Sarajevo i bivša Jugoslavija Kemala  nikada neće zaboraviti.

”Od tebe se oprašta Pula, Rijeka, Beograd, Priština, Novi Sad, Subotica, Sarajevo. Svi smo mi tvoja familija. Tvoja muzika bila je beskrajna muzika. I onih teških godina, tvoji su stihovi i rime sačuvali dostojanstvo ovoga grada. Spajali su nespojivo. Od tebe se opraštamo svi, od Vardara do Triglava”, rekao je Šerbedžija kroz suze…

“O moj Bože, ja se ponovo nadam. Takvo nešto mogu samo heroji života, a ti si, Kemale, naš heroj. U ovoj našoj ožalošćenoj i ranjenoj zemlji tvoja pjesma je tvrđava koja se ne predaju i danas hiljade pahulja se spuštaju na naš grad, a tvoja muzika i dalje grije naša srca i dušu. Hvala ti za dane i godine. Hvala ti za život koji si živio”, kroz suze je završio emotivni govor Rade Šerbedžija.

2 komentara

  1. Very man or woman speeches need to seat giving observe into couples. Brand new sound system just before unnecessary people should always be mindful of generally senior general rule from public speaking, which is to be the mini. best man speaches

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com