Filip ipak kako Ranko kaže - Volim Podgoricu

Filip ipak kako Ranko kaže

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović odredio je da se na današnjoj sjednici Savjeta za odbranu i bezbijednost (SOB) raspravlja o ostavci šefa ANB-a  Bora Vučinića, iako je krajem prošle sedmice rekao da neće prihvatiti taj predlog šefa parlamenta Ranka Krivokapića i da Savjet nema šta da se bavi bivšim šefom ANB jer je on objasnio svoju ostavku.  

U pozivu koji je uputio članovima Savjeta, Vujanović je naveo da će se na današnjoj sjednici razmatrati stanje u bezbjednosno-obavještajnom sektoru u svjetlu evroatlantskih integracija i povlačenja direktora ANB, saznaju “Vijesti”.  

Vujanović je time prihvatio predlog dnevnog reda Savjeta koji mu je uputio Krivokapić nakon povlačenja  šefa Agencije.

Jedina razlika je to što će   u Savjetu raspravljati i o izvještaju Vijeća za nacionalnu bezbjednost, iako je Savjet prema zakonu o ovom pitanju trebalo da raspravlja prije više od mjesec dana.

Krivokapić je ranije insistirao da se raspravlja o uticaju Vučinićevog povlačenja na obaveze Crne Gore prema NATO-u, navodeći da je šef Agencije dobijao potvrde evropskih partnera i da je  riješio jedno od najosjetljivijih pitanja u integracijama. 

Vujanović je prvo zakazao sjednicu nakon što mu je Krivokapić poručio da je to njegova obaveza prema Poslovniku o radu Savjeta, čemu su prethodila međusobna nadgornjavanja. 

Međutim, ta sjednica je otkazana zbog obaveza premijera Mila Đukanovića, u Vladi.  

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com