Australija je šampion Azije (VIDEO) - Volim Podgoricu

Australija je šampion Azije (VIDEO)

Australija je šampion Azije! Ova rečenica možda zvuči čudno, ali govori da je fudbalska reprezentacija Australije pobjednik Azijskog Kupa za 2015. godinu pošto su u finalu savladali Južnu Koreju nakon produžetaka – 2:1 (1:1, 1:0).

Kenguri ovo takmičenje igraju od 2007. godine i prvi put ga osvajaju. Jednom su ispali u četvrtfinalu, jednom izgubili u finalu, a sada su kao domaćini uspeli da se okite titulom.

Povela je Australija preko Masima Luonga koji je opalio je sa 23 metra u 44. minutu i postigao fenomenalan gol. Zanimljivo, ovo je prvi gol koji je Koreja primila na ovom takmičenju, a, takođe, već su jednom u grupi savladali Australiju identičnim rezultatom.

Kako se utakmica bližila kraju, tako je radost na tribinama sve više rasla. Čekao se samo poslednji sudijski zvižduk da Australija osvoji pehar, ali je hladan tuš uslijedio u nadoknadi vremena. Hung Mins Son je matirao Rajana i donio produžetke. Taj gol kao da je dao krila Koreji koja je dominirala u prvom produžetku, ali je u samom finišu istog Australija ponovo došla do vođstva.

Iz jedne bezazlene situacije sa dsne strane, loptu je dobio Alojzi i sa pet metara zatresao mrežu. Delirijum na tribinama, ali vredi pomenuti i lošu intervenciju golmana Kima, koji je najpre odbranio, međutim kratko odbio šut.

Nakon gola Australija se ponovo povukla na svoju polovinu. Ipak, kenguri nisu kažnjeni kao što je to bio slučaj u regularnom delu iz kog vredi izdvojiti i čudan žuti karton za Robija Krusa.

Kažnjen je zbog simliranja u 68. minutu, iako je bio žestoko fauliran. Potvda je stigla i par minuta kasnije kada je na nosilima napustio teren u Sidneju.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com