LJUBAVNI TEST: Odgovorite na ova dva pitanja i saznajte da li vaša veza ima budućnost! - Volim Podgoricu

LJUBAVNI TEST: Odgovorite na ova dva pitanja i saznajte da li vaša veza ima budućnost!

Zaboravite na gatare, vidovnjake i ostale šarlatane! Ukoliko vas kopka da li je to prava ljubav ili ne i kolike su šanse da jednog dana raskinete, postoji mnogo jednostavnije i jeftinije rešenje da saznate šta je istina.

Otkako je svijeta i vijeka, ljubav je nešto što kopka kako najdublje mislioce ili poete, tako i najobičnijeg čovjeka – a odgovor nam je uvijek nekako izmicao.

Sada je, vjerovali ili ne, dvoje profesora ekonomije došlo do krajnje jednostavne formule koja donosi odgovor na pitanje hoće li vaša veza ili brak potrajati do kraja života ili će se kad-tad rasturiti.

Jednostavno je. Samo postavite sebi ova dva pitanja:

– Koliko sam sam srećniji/a što sam baš s njom/njim u vezi/braku u odnosu na to koliko bih bio/la srećan/a da nismo zajedno?

– Kako bi on/ona odgovorio/odgovorila na ovo pitanje?

 Profesori na Virdžinija univerzitetu, Leora Fridberg i Stiven Stern, pitali su ovo 4.242 para u razmaku od šest godina. Ispostavilo se da su oni koji su smatrali da bi im sasvim okej bilo da su sami, u velikom broju slučajeva raskidali ili razvodili se.

Što se drugog pitanja tiče, stvar je u tome što je samo 40 odsto tačno znalo šta o čitavom odnosu misli voljena osoba. A zapravo, ključ svih problema u vezi je to što ne znamo kako se osjeća druga strana.

Prema ekonomskoj teoriji pregovaranja, pogrešna procjena emocija partnera vas može dovesti da se previše smjelo cenjkate što, iako to niste imali namjeru, vremenom dovodi do raspada odnosa.

– Ako vjerujem da je moja supruga srećna sa mnom u braku, možda ću joj nametati sve više kućnih poslova ili na druge načine testirati njene granice. Ona, bez mog znanja može biti nezadovoljna, frustrirana novim signalima koje joj dajem i zaključiti da je razvod bolja opcija. Naročito ako je upoznala nekog ko joj se čini kao bolja varijanta za nju – objašnjava profesor Stern.

(Telegraf/Indipendent)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com