Građani za vodu duguju 8,8 miliona eura - Volim Podgoricu

Građani za vodu duguju 8,8 miliona eura

Dug građana Podgorice prema Vodovodu i kanalizacijama iznosi 8.838.224 eura, od čega fizička lica duguju 6.040.629, a 2.797.594 je dug pravnih lica.

Prema svim pravnim licima koja imaju tri, kao i prema svim fizičkim licima koji imaju više uzastopno neizmirenih računa za vodu, preduzimaju se mjere prinudne naplate, i to privremenim uskraćivanjem isporuke vode ili podnošenjem predloga za izvršenje, piše Blic Crna Gora.

Klinički centar Crne Gore je već godinama najveći dužnik, ali djelimično izmiruje dugovanja, kazali su iz Vodovoda.

Sa angažovanjem javnih izvršitelja Vodovod i kanalizacija je otpočeo krajem aprila prošle godine. Od oko 290 podnešenih predloga za izvršenje dosad je više od polovine realizovano, odnosno pozitivno riješeno.

„Princip Vodovoda jeste da dužnike prvo upozorimo da će biti isključeni sa vodovodne mreže. Svima koji se i nakon isteka roka navedenog u dobijenoj opomeni ne budu javili nadležnoj službi Vodovoda slijedi isključenje sa vodovodne mreže. Kako ovakva situacija, odnosno neplaćanje usluga od korisnika može dovesti i do destabilizacije čitavog vodovodnog sistema, a samim tim stvara i sliku nepravde prema korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze, Vodovod je prinuđen da naplatu dugovanja ostvari na ovaj način“, kazali su iz Vodovoda i kanalizacija podsjećajući da je svim korisnicima usluga Vodovoda koji nijesu platili račune za utrošenu vodu omogućeno da te obaveze izmire u ratama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com