Porodilju Radmilu Šćepanović – Ilinčić izbavili iz zavijanog Veljeg Dubokog - Volim Podgoricu

Porodilju Radmilu Šćepanović – Ilinčić izbavili iz zavijanog Veljeg Dubokog

Iz snijegom odsječenog rovačkog sela Velje Duboko, jutros rano ekipa kolašinskog Doma zdravlja, sa pripadnicima službe zaštite i spasavanja i volonterima Crvnog krsta, uspjeli su da do Kliničkog centra Crne Gore prebace porodilju Radmilu Šćepanović – Ilinčić.

U Crvenom krstu su juče oko 14 sati dobili informaciju da je žena u udaljenom  rovačkom selu, do kojeg put nije prohodan, pred porođajem.

Kako kažu u CK, prvo su  šlepom „Kujović servisa“ prebacili dvoje motornih sanki do Cerovice, dokle su ih pratili terenska vozila Doma zdravlja i službe zaštite i spasavanja i vozači Mijo Medenica i Miljan Bulatović.

Prema riječima sekretara CK Milana Markovića, ka Liješnju, gdje je snijeg preko metra, moglo se samo motornim sankama.

„Jednim sam upravljao ja i na njima je bila ginekološkinja Danka Marković a drugima je upravljao Boban Brković i na njima je bila babica Aleksandra Abramović. Mećava i vjetar su otežavali put ali smo uspjeli da dođemo do kuće gdje bila porodilja  Radmile i gdje je ekipa kolašinskog Doma zdravlja preuzela brigu o njoj”, opisuje višesatnu akciju Marković.

Nakon što je dr Marković procijenila da se porodilja ne može transportovati motornim sankama, angažovana je mehanizacija mještanina Marka Grujićića, pa je počelo čišćenje snijega na dijelu puta Liješnje – Velje Duboko.

„Dok su čistili put ekipa kolašinskog Doma zdravlja je pratila stanje porodilje.U tri sata poslije ponoći, Grujičić je uspio da probije namete preko Liješnja tako da je porodilja u pratnji ekipe kolašinskog Doma zdravlja prebačena u KC gdje treba da se porodi,” kazao je Marković.

 

(vijesti/foto rtcg))

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com