Brano Mićunović prijetio smrću Veljoviću! - Volim Podgoricu

Brano Mićunović prijetio smrću Veljoviću!

Kontroverzni biznismen iz Crne Gore preko bivšeg šefa UKP Rodoljuba Milovića prijetio direktoru srpske policije. Najmoćniji Crnogorac planirao likvidaciju ako se ne ispoštuje dogovor o predaji narko-bosa.

Direktoru srpske policije Miloradu Veljoviću zaprijetio je smrću kontroverzni crnogorski biznismen Brano Mićunović!

 On je, kako piše u dokumentima BIA, s kojih je skinuta oznaka tajnosti, a u koje je Kurir imao uvid, preko Rodoljuba Milovića, bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije, poručio da će ga ubiti zbog pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića, o čijoj su predaji pregovarali!

U službenim bilješkama se navodi i Milovićeva izjava data, kako saznaje list, na jednoj od sjednica Biroa za bezbjednost 2013. godine, a u vezi sa tajnim sastankom čelnika policije, BIA i Tužilaštva sa pokojnim Dudićem Fricom, najbližim saradnikom Darka Šarića na Jelovoj gori 18. Aprila 2010. godine. Tada je navodno trebalo da se pregovarao njegovoj predaji i saradnji sa nadležnim organima.

Dudić je, inače, ubijen 30. maja te godine u kotorskom restoranu “Moka” pod nerezjašnjenim okolnostima.

 U službenoj bilješci od 12. jula 2013. prepričan je i Milovićev iskaz o tajnom sastanku na Jelovoj gori kao i njegov susret sa Mićunovićem.

Milović je istakao da je svojevremeno realizovao sastanaka sa Branom Mićunovićem sa kojim je razgovarao o uslovima eventualne predaje Darka Šarića srpskim organima.

Kako je Milović naveo Mućunović je tražio da pravosudni organi Srbije i specijalno tužilaštvo izažu sa konkretnim predlogom o visini kazna na koju bi Šarić bio osuđen ukoliko bi došlo do njegove predaje. Milović je naglasio da je Mićunović od njega tražio čvrste garancije da će ventualni dogovor biti ispoštovan i zaprijetio da će izvršiti atentat na direktora policije Milorada Veljovića ukoliko se isti ne bi ispoštovao”, navodi se u služenoj bilješci.

Milović je ukazao da se nakon toga sastao i sa specijalnim tužiocem Miljkom Radisavljevićem od koga je tražio uslove i čvrste garancije u vezi sa visinom zatvorske kazne I drugim beneficijama ukoliko bi došlo do predaje Šarića. Međutim, Milović je konstatovao da Radisavljević nije naročito bio zainteresovan za reaalizaciju pomenutog dogovora o predaji. Milović je istakao da više nije uspostavljao kontakte sa Mićunovićem.

Direktor policije Milorad Veljović i tužilac Miljko Radisavljević nisu željeli ništa da komentarišu, piše “Kurir.”

Optuženi narko bos Darko Šarić je u više navrata pred specijalnim sudom optužio Milovićada je u medijima spinovao priče protiv njega i optužio ga da je “general Papaja”, tvrdivši da je sarađivao sa zemunskim klanom.

Milović je prije nekoliko mjeseci smijenjen sa mjesta načelnika Uprave kriminalističke policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com