Poznata bolnica Džon Hopkins napokon otkriva istinu o raku! - Volim Podgoricu

Poznata bolnica Džon Hopkins napokon otkriva istinu o raku!

Nakon godina uvjeravanja ljudi da je hemoterapija jedini način borbe protiv raka, iz Džons Hopkins napokon počinju pričati o alternativnim metodama…

1. Svaka osoba ima ćelije raka u tijelu. Te se ćelije ne pojavljuju u standardnim testovima, sve dok se ne namnože na nekoliko milijardi. Kada liječnici govore pacijentima da nakon tretmana više nemaju ćelije raka u svojim tijelima, to samo znači da testovi ne mogu otkriti ćelije raka, jer oni nisu dostigli mjerljivu veličinu.

2. Ćelije raka pojavljuju se između 6 i 10 puta u životu svake osobe.

3. Kada osoba ima snažan imunološki sistem ćelije raka biće uništene i spriječiće se razmnožavanje i formiranje tumora.

4 . Kada osoba ima rak to znači da ima nekoliko prehrambenih nedostatka. Uzrok može biti genetika, okoliš, hrana i način života.

5. Da biste prevladali nutritivne nedostatake, promijenite način ishrane i uključite dodatke prehrani. To će ojačati imunološki sistem.

6. Hemoterapija podrazumijeva uništavanje ćelija raka, ali takođe uništavanje i zdravih ćelija u koštanoj srži, probavnom traktu i sl., a može uzrokovati i oštećenje organa, kao što su jetra, bubrezi, srce, pluća i dr.

7. Zračenja uništava ćelije raka, ali ono spaljuje i oštećuje i zdrave ćelije, tkiva i organe.

8. U početku se hemoterapijom ili zračenjem smanjuje veličina tumora, međutim, daljom primjenom hemoterapije i zračenja, više nema pozitivnih rezultata u eliminaciji tumora.

9. Kada je tijelo previše opterećeno otrovima od hemoterapije i zračenja, imunološki sistem je ugrožen ili uništen, pa osoba može podleći raznim vrstama infekcija i komplikacija.

10. Hemoterapija i zračenje mogu uzrokovati da ćelije raka mutiraju i postanu otporne i teško uništive. Operacija može uzrokovati da se ćelije raka prošire na druge ćelije.

11. Djelotvoran način za borbu protiv raka je IZGLADNJIVATI ćelije raka, odnosno uskratiti im hranu nužnu za multipliciranje.

Čime se ćelije raka hrane?

a) Šećer je hranitelj raka. Odricanje od šećera uskratit će mu važnu hranu. Napomena:vještačka sladila prave se od aspartama, a to je otrov. Bolja prirodna zamjena je med ili melasa, ali u vrlo malim količinama. Kuhinjska so sadrži štetne dodatke koji joj daju bijelu boju. Bolja alternativa su Braggove amino-kiseline ili morska so.

b) Mlijeko uzrokuje da tijelo proizvodi sluz, posebno u probavnom traktu. Rak se hrani sa sluzi. Prestanite konzumirati mlijeko i zamijenite ga s nezaslađenim sojinim mlijekom, i rak će gladovati.

c) Stanice raka rastu u kiselom okružju. Mesna dijeta je kisela i bolje je jesti ribu i malo piletine nego junetinu i svinjetinu. Meso takođe sadrži životinjske antibiotike, hormone rasta i parazite, koji su svi štetni, pogotovo za oboljele od raka.

d) Prehrana koja se sastoji od 80 % svježeg povrća i sokova, cjelovitih žitarica, sjemenki, orašastih plodova, pomoći će tijelu da postane alkalno. Oko 20 % može biti kuvane hrane, uključujući pasulj. Svježi sokovi od povrća izvor su živih enzima koji se lako apsorbuju i dosežu do ćelija u roku od 15 minuta, kako bi hranili i pospješili rast zdravih ćelija.

Za dobijanje živih enzima za izgradnju zdravih ćelija pokušajte piti svježe sokove od povrća (većina povrća uključujući i klice) i jesti neko sirovo povrće 2 ili 3 puta dnevno. Enzimi se uništavaju na temperaturi od 40 stupnjeva C.

e) Izbjegavajte kafu, čaj i čokoladu, koji imaju visok nivo kofeina. Zeleni čaj je bolja alternativa i ima anti-kancerogena svojstva. Voda: najbolje je piti čistu vodu, ili filtriranu, kako bi se izbjegli toksini i teški metali u vodi iz slavine. Destilisana voda je kisjela – izbjegavajte ju.

12 . Meso je teško probavljiv protein i zahtijeva puno probavnih enzima. Neprobavljena hrana ostaje u crijevima, trune i stvara dodatne toksine.

13. Ćelije raka imaju tvrd proteinski omotač. Suzdržavajući se od konzumacije mesa oslobađa se više enzima za napad na proteinske omotače ćelija raka i omogućava se tijelu da ih uništava.

14. Neki dodaci jačaju imunitet (IP6, tonici za detoksikaciju, Essiac ®, antioksidansi, vitamini, minerali, esencijalne masne kiseline i sl.) i omogućavju da vlastite tjelesne ćelije unište stanice raka. Ostali dodaci poput vitamina E potiču apoptozu ili programiranu ćelijsku smrt – metodu kojom tijelo prirodno uklanja oštećene, nepoželjne ili nepotrebne ćelije.

15. Rak je bolest uma, tijela i duha. Proaktivan i pozitivan duh pomoći će vam da preživite u borbi s rakom.

Ljutnja, nepopustljivost i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Naučite se voljeti i opraštati. Naučite se opustiti i uživati u životu.

16. Ćelije raka ne mogu napredovati u kiseonikom bogatom okruženju. Svakodnevno vježbanje i duboko disanje pomoći će da dobijete više kiseonika na ćelijskom nivou. Terapija kiseonikom još je jedan način kojim se uništitavaju ćelije raka.

(Altertv)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com