LICE MJESTA: Podgoričanke “cugaju” bolje nego momci! - Volim Podgoricu

LICE MJESTA: Podgoričanke “cugaju” bolje nego momci!

Upozorenja da alkohol škodi ne stižu do mnogih mladih Podgoričana. Ali, pravilo o rodnoj ravnopravnosti očigledno znaju: jednako piju djevojke i momci!

Prošlog vikenda u jednom gradskom kafiću neke mlade dame bile su toliko pijane da su morali da ih iznesu iz lokala.

Čuo se samo komentar u vidu pitanja: „Znaju li im roditelji gdje su i šta rade?!“

Anastasija kaže da izlazak ne može proteći bez alkohola.

– Alkohol mi služi da se opustim, jednom ili dva puta nedjeljno to nije strašno. Cigarete uglavnom uzimam kad izlazim, jer mi prijaju uz piće. Smatram da nije strašno, jer živimo u 21. vijeku – dodala je ona.

Kako primjećuju konobari iz lokala u centru grada, djevojke piju čak i više od momaka, a za svakim stolom makar dvoje – troje puši.

Cure bolje “cugaju”

– Jeste da nama odgovara da imamo više posla, ali žalosno je ovo što se dešava sa našom omladinom. Djevojke mnogo više piju od momaka, muškarci paze na količinu alkohola koju popiju, jer voze.

Osim što piju,  mnogi puše, narušavajući prvo zdravlje, pa onda i izgled. Kao da nijesu „in“ ako ne puše – kazao je konobar iz lokala u Bokeškoj ulici, ali nije htio da mu objavljujemo ime.

Krigla piva

U kafiću „Alan Ford“ pivo je jeftinije nego na drugim mjestima, pa to mladi i te kako koriste. Mnogi momci ne vole kada vide djevojku sa kriglom piva, ali u ovom lokalu to je normalno.

– Često izađem da se opuštim. Primjećujem da đevojke više piju od nas momaka. To mi malo ružno djeluje, jer treba da budu dame, a ne da se napijaju.

I meni i drugovima je katastrofa da vidimo djevojku sa kriglom, a izgleda da je to postalo normalno, pa svaka treća pije pivo – kazao je student Nikola Burzan.

Sportista Marko Vlahović, osuđuje i to što je pušenje dozvoljeno u lokalima. Kako kaže, nepušačima se ne mili izlazak zbog toga.

– Nepušač sam i strašno mi smeta kada je u lokalu više pušača. Treba ili zabraniti, ili napraviti dvije zone. Primijetio sam da je sve više mlađih koji puše, to je tuga, jer treba da budu usmjereni na sport i zdrav život – kazao je Vlahović.

Žurke kad starci izađu 

Česta su okupljanja i u kućama. Kada roditelji negdje izađu, mladi prave žurke. Andrija Stamatović kaže da na tim kućnim žurkama ima samo alkohola.

– Često se skupi po desetak kod nekog od nas, u zavisnosti od toga kome je kuća prazna, i pijemo. To nam je bolje od izlaska u grad. Sokove ne uzimamo, samo alkohol dolazi u obzir – rekao je kroz smijeh Stamatović.

Opuštanje za vikend

 Mladi pjevač iz Srbije, Nemanja Stevanović, koji često gostuje u diskoteci “Getsbi“, kazao je da podgorička omladina ne pije više nego mladi u drugim gradovima.

– Omladina svuda u svijetu dosta pije, ali koliko sam mogao da primijetim na žurkama u “Getsbiju“ gdje gostujem svakog drugog petka, mislim da ovdje to rade u granicama normale.

Nije se dešavalo da vidim da se neko napije i da ne zna da se kontroliše. Nije strašno izaći i popiti po koju čašicu, ali u granicama. Ni u čemu ne treba pretjerivati, pa ni u alkoholu – kazao je Stevanović.

Kako dodaje, djevojke su u tome ravnopravne jer, kako je primijetio, dosta njih pije koliko i muškarci.

– Jeste istina da su djevojke ravnopravne sa muškarcima što se pića tiče, ali bitno je da se pomene i to da se kontrolišu. Pa, moraju se i one malo opustiti i izaći za vikend, čisto da se spreme za nove pobjede u narednoj nedjelji – dodao je Stevanović, kroz smijeh.

Kristina Perković/Pobjeda 

Foto: Ilustracija 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com