Crna Gora i Srbija opet zajedno - Volim Podgoricu

Crna Gora i Srbija opet zajedno

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Kazanju igraće u grupi D sa Srbijom, Japanom i Australijom, odlučeno je žrijebom u Lozani. Crnu Goru je na žrijebu predstavljao direktor VPSCG Petar Porobić.

U grupi A igraće Hrvatska, Brazil, Kanada i Kina, u grupi B su Grčka, SAD, Italija i Rusija, dok su u grupi C selekcije Mađarska, Argentina, Kazahstan i Južna Afrika.

”Grupa je poprilično teška. Srbija je daleko najkvalitetnija ekipa. Australija je jako dobra reprezentacija, ali smatram da smo kvalitetniji. Neugodna su selekcija, ali vjerujem da ćemo slaviti protiv njih. Japan bi trebalo da je autsajder, ali ne smijemo ih potcijeniti, jer i oni igraju vaterpolo. Neće biti ni malo lako u grupi, a za dalje sve zavisi sa kim ćemo igrati u osmini finala i četvrtfinalu. Očekujem da prođemo osminu finala jer ukrštamo sa grupom C tu bi nam potencijalni rivali bili Argentina, Kazahstan i Južna Afrika. Teži zadatak nas čeka u četvrtfinalu, gdje idemo na timove iz grupe B koja je i najteža na šampionatu. Tu su Grčka, AMerika i Italija i neće biti ni malo lako. Kad se sve sabere nije baš bio dobar žrijeb, ali ako oćete da napravite dobar rezultat morate savladati velike reprezentacije”, kazao je selektor Ranko Perović.

Crna Gora će na startu 27. jula igrati sa Srbijom, dva dana kasnije sastaćemo se sa Australijom, dok je za 31. jul zakazan duel sa Japanom. Mečevi osmine finala na programu su 2. avgusta.

Svjetsko prvenstvo održaće se od 27. jula do 8. avgusta, titulu brani Mađarska, srebrna je bila Crna Gora, a bronzana Hrvatska.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com