Gej Podgoričanin tvrdi da su ga maltretirali u Kliničkom centru - Volim Podgoricu

Gej Podgoričanin tvrdi da su ga maltretirali u Kliničkom centru

Dvadesetdevetogodišnji homoseksualac optužio medicinskog tehničara Kliničkog centra da mu je tokom postoperativnog tretmana dodatno ugrozio zadravlje.

Gej mladić, sa prebivalištem u Podgorici, tvrdi da ga je medicinar Ž.R. ismijavao, vrijeđao i diskriminisao po osnovu seksualne orijentacije, ali i fizički zlostavljao. 

Mladić navodi da mu je Ž.R. nakon provokacija pocijepao konce na rani, pišu Vijesti.

“Rekao sam mu ‘nemojte tako jako nisam od drveta, jadan’. Ćutao je. Prišla je medicinska sestra, stavila mi novu gazu, i rekla da se obučem i idem”, tvrdi on.

Zbog obilnog krvarenja ljekari su ponovo morali da intervenišu, nakon čega je protiv Ž.R. podnio prijavu Tužilaštvu, Ljekarskoj komori, KC.

O tome je u četvrtak raspravljala Disciplinska komisija Kliničkog centra a Ž.R. je rekao da “ne priznaje odgovornost”.

Iako je najavljeno da će rasprava biti javna, nepuna dva minuta nakon početka predsjedavajući Veljko Nikić, bez glasanja, objavio je da je “javna rasprava zatvorena za javnost” pozivajući se na Opšti kolektivni ugovor..

Iz LGBT Foruma progres, za podgorički dnevnik su naveli da se tokom rasprave “pojavio svjedok, koji je tvrdio da je bio u ambulanti i da se Ž.R. nije ogriješio”.

Gej muškarac kazao je da je potpuno razočaran tim postupkom i da ne želi da vjeruje da su takvi primjeri dominantni među zdravstvenim radnicima.

“Metode koje i dalje koristi zdravstveni sektor su udbaške i podmetačke. Mislio sam da si takvi scenariji prevaziđeni. Ovo je velika sramota. Mnogo veća za zdravstveni sistem nego za mene kao ugroženog pojedinca”, rekao je gej mladić za Vijestii dodao da njegov „primjer govori da autovane LGBT osobe nisu poželjne u zdravstvenom sistemu“

1 komentar

  1. Can I say what relief to locate one who really knows what theyre talking about on the web. You certainly understand how to bring a challenge to light and earn it essential. More and more people need to ought to see this and understand why side of your story. I cant think youre not more common because you certainly have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com