GINEKOLOG IZ PAKLA: Mrtav pijan htio na silu trudnici da uradi abortus! - Volim Podgoricu

GINEKOLOG IZ PAKLA: Mrtav pijan htio na silu trudnici da uradi abortus!

Bratislav Todorović (54), ginekolog na niškoj ginekološko-akušerskoj klinici, pokušao je mortus pijan, sa 2,09 promila alkohola u krvi, da prisilno izvrši abortus jednoj trudnici!

Kada su ga radnici obezbjeđenja u tome spriječili, nasrnuo je na njih, spreman da se fizički obračuna. Intervenisala je policija, pa je protiv Todorovića podnijeta prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, a uprava Kliničkog centra ga je momentalno suspendovala do okončanja disciplinskog postupka zbog teške povrede radne dužnosti.

Isti ginekolog je već bio udarna tema u medijima 2013. godine jer je od muža jedne pacijentkinje tražio na poklon mobilni telefon da bi je porodio. Zbog primanja mita pravosnažno je osuđen na godinu i po dana zatvora, a nedavno je dobio poziv da se 12. marta javi na izdržavanje kazne.

Maltretirao redom

Ovaj poslednji skandal dogodio se 11. februara rano ujutro, kada je Todorović došao na dežurstvo. U izjavi o incidentu, koju je potpisao radnik obezbjeđenja Z. M., a u koju je Kurir imao uvid, navodi se da je ljekar bio pijan.

– Primetio sam da je Todorović bio u alkoholisanom stanju (što nije prvi put), pa sam očekivao da će otići u lekarsku sobu. Međutim, on je kazao da će raditi kiretažu jednoj pacijentkinji. Ona je odbila da se podvrgne intervenciji i požalila se dežurnoj sestri da je ljekar pijan i da se plaši šta će joj uraditi. On je onda počeo da je nagovara da je kiretira, pa ju je čak pozvao u svoju sobu „da bi je oslobodio straha“. Ja i sestra smo sklonili pacijentkinju, a ona je najavila da će se žaliti direktoru klinike – navodi se u izjavi.

Poznat po zlu

Međutim, Todorović se, prema tom svedočenju, nije smirio:

– Ušao je u sobu u kojoj leže operisane žene i jednu pokušao da pregleda. Ona se opirala, ali je on pokušavao da je svuče. Pozvali smo dežurnu sestru, a onda je ona pozvala direktora Ginekološke klinike Bojana Lukića, koji je sa Todorovićem razgovarao telefonom i upozorio ga da se smiri. To ga je još više razbjesnilo. Počeo je da psuje i prijeti što smo obavjestili njegovog nadređenog šta radi na klinici. Zato sam pozvao još dvojicu svojih kolega da bi mi pomogli da ga savladamo jer je nekoliko puta pokušao da me udari. Kako se i dalje nije smirivao, doneli smo aparat za alko-test, koji je pokazao da Todorović u krvi ima 2,09 promila alkohola. On nam je i dalje prijetio i napadao nas, pa sam pozvao policiju.

Direktor Kliničkog centra
SUSPENDOVAN, SLIJEDI MU OTKAZ

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović kaže da je odmah pokrenuo disciplinski postupak protiv Todorovića.- Suspendovali smo ga zbog teške povrede radne dužnosti. O ovom događaju obavjestio sam i ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Čim budem dobio pravosnažnu presudu, kojom je Todorović osuđen zbog primanja mita, postupiću po zakonu i dati mu otkaz – najavio je Radovanović i izrazio najdublje žaljenje zbog događaja, koji je narušio ugled ove zdravstvene ustanove.

Bratislav Todorović
NISAM BIO PIJAN, SMJEŠTAJU MI

Bratislav Todorović juče je negirao sve optužbe.- Nisam bio pijan. Prvi put je alko-test pokazao nulu, a onda su mu oni nešto radili, pa je onda rezultat bio drugačiji. Nisam ništa loše uradio, pošten sam i častan čovek. Sve mi ovo pakuju oni koji žele da me najure. Pod strašnim sam pritiskom zbog ove presude, koja je donijeta na moju štetu. Pod kontrolom sam psihijatra i uzimam ljekove zbog stresa, a ne pijem – kazao je Todorović.U upravi Kliničkog centra naglašavaju da je aparat za alko-test baždaren u MUP, te da je testiranje obavljeno komisijski.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com